Mama…

Mama…

Mama… un simplu cuvant, dar care starneste mii de emotii, de ganduri, de trairi… Mama este prima fiinta care ne zambeste atunci cand aparem pe lume, ea este cea care vegheaza asupra noastra inca din primele minute ale vietii. Se ocupa de educatia noastra si se straduieste sa ne ofere cea mai buna crestere. Este alaturi de noi mereu, “la bine si la greu”, ne lauda atunci cand realizam lucruri frumoase si ne corecteaza greselile atunci cand este cazul. Si… niciodata nu ne judeca!
Cred ca “meseria” de mama nu este chiar atat de usoara pe cat poate parea. E nevoie de multa rabdare, iubire si intelegere. Un copil poate gresi foarte rau, insa, cel mai adesea, in ochii mamei ramane perfect. Ea poate ierta… indiferent de ceea ce el a facut! Veti vedea ca pe parcursul vietii, singura persoana care va va sprijini si va va ramane alaturi pana la sfarsit nu este altcineva decat mama. Mama este o fiinta Sfanta! De ce spun asta? Pentru ca a fost inzestrata cu darul de a da viata si de a iubi neconditionat…
Visul oricarei mame este acela de a-si vedea copiii mari, “la casele lor” si ca acestia sa-i fie alaturi la batranete. Inchipuiti-va cata bucurie este in inima unei mame atunci cand copilul ei are o familie frumoasa, este implinit si in cele din urma ajunge sa dea naștere altor suflete! In inima ei nu este altceva decat multumire pentru ca a reusit sa duca la bun sfarsit cea mai frumoasa sarcina de pe pamant! A dat viata si a reusit sa cladeasca un OM!
Asa ca… iubiti-va mamele neconditionat, asa cum ele va iubesc pe voi! Multumiti-le in fiecare zi pentru ca v-au adus pe lume! Cred ca fiecare mama si-ar dori sa auda mai des de la copii un “Te iubesc, mama!” spus din suflet… Incercati asta, face minuni! Si nu uitati un lucru: singura fiinta care va va iubi neconditionat toata viata este mama.

Diana Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *