LOL a murit! Traiasca emoticoanele si “haha”!

LOL a murit! Traiasca emoticoanele si “haha”!

LOL, prescurtarea expresiei “laugh out loud” (un fel de “nu mai pot de ras!”) este pe cale de disparitie in conversatiile de pe net, conform unui studiu al celor de la Facebook. Locul lui se pare ca este luat, in ultimul timp, de emoticoane si mai ales de “haha”, forme de exprimare mult mai des utilizate si impartite intre cei ce se veselesc pe aceasta platforma de socializare.
Astfel, in urma studiului facut in luna mai a acestui an, in SUA, a rezultat ca “haha” este folosit de 51,4 % dintre cei care posteaza, pe cand LOL are un procent minuscul, doar de 1,9%. Si emoticoanele au urcat in preferintele publicului, ocupand un loc 2, cu 33,7% rata de folosire.
Iata deci ca radem altfel, de la un timp. Ne-am plictisit de atata LOL si l-am imbratisat pe “haha”. In fond, noua ne convine. Nu este “haha”-ul mai aproape de noi, romanii?
Si nu numai atat: felul in care isi exprima veselia barbatii – fani ai “haha” si “hehe”-urilor, difera de cel al femeilor, mult mai inclinate sa foloseasca emoticoane.
Acum, ca sa si zambim un pic, autorii studiului i-au pus in garda si pe cei ce pregatesc campanile electorale de anul viitor, din SUA: se pare ca Ohio si Virginia sunt state “haha”, in timp ce emoticoanele vor hotara soarta Floridei.
Cat priveste varsta, emoticoanele sunt mai des folosite de copii si adolescenti, iar tinerii pana in 30 de ani prefera LOL.
S-au luat insa in considerare doar postarile de pe reteaua de socializare Facebook, care in prezent a atins cifra de 1,49 miliarde de utilizatori, nu si mesajele directe dintre acestia.
Voi ce parere aveti? Va recunoasteti in vreunul din rezultatele studiului? Chiar daca nu, continuati sa fiti veseli, citind si comentand articolele din ziarul vostru preferat, PUSHtimea.ro.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *