Lista de bucate pentru creier

Lista de bucate pentru creier

Creierul nostru, pus zilnic la treaba, are nevoie si el de anumite substante pentru a functiona bine: grasimi Omega 3, antioxidanti, fibre. Desigur, aceste substante se gasesc doar in anumite alimente si de aceea ne-am gandit sa va propunem un “meniu” pentru creier.

Lista de bucate pentru creier

Iata cateva alimente care sunt recomandate pentru stimularea activitatii cerebrale:

Avocado, de exemplu, alaturi de oua, la micul dejun, completeaza necesarul de proteine si grasimi de calitate. Si a-propos de oua – pe langa proteine, galbenusul lor contine o substanta care ajuta la dezvoltarea memoriei.
Despre afine se spune ca sunt formidabile pentru creier. Contin fibre si putine zaharuri, ceea ce inseamna un risc aproape nul de crestere a glicemiei. Sunt specialisti care sustin ca afinele sunt si o arma puternica impotriva stresului!
Somonul este si el un aliment bogat in grasimi Omega 3, cu un efect benefic asupra capacitatii de memorare.
Nu uitati de nuci! Ele ne dau un plus de energie, fiind si bogate in fibre. In general fibrele sunt preferate pentru un meniu sanatos deoarece stimuleaza sistemul cardio-vascular.
Nu in ultimul rand, sunt recomandate semintele de tot felul – floarea soarelui, susan etc., cunoscute pentru proteinele, grasimile si vitamina E pe care le contin. Consumul lor imbunatateste functionarea creierului.
Din meniul vostru “inteligent” ar trebui sa mai faca parte cerealele cum ar fi ovazul, consumat sub diverse forme. Si legumele. Fasolea, de exemplu, este considerata o mancare uimitoare datorita continutului de fibre, minerale si proteine. La fel si orezul brun.

Lista de bucate pentru creier

Nu pretinde nimeni ca ar cunoaşte planta care, daca o pui in mancare, te face automat un al doilea Einstein. Cu toate acestea, o alimentatie bazata pe fructe si legume ne va ajuta sa traim mult mai sanatos si ne va stimula inteligenta, capacitatea de a invata si claritatea gandirii. Merita sa incercam.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *