Jocul video Guitar Hero ii are ca personaje principale pe rockerii de la Def Leppard

Jocul video Guitar Hero ii are ca personaje principale pe rockerii de la Def Leppard

 

Rockerii de la Def Leppard sunt primii muzicieni din lume care isi lanseaza noul video-clip prin intermediul jocului video Guitar Hero! Ei zic ca ”E cool sa gasesti si alte suporturi media pentru a-ti promova muzica!”. Piesa pe care o vor oferi fanilor, in acest mod, se cheama “Dangerous” si este un extras de pe ultimul album al trupei, lansat de curand.

 Aceasta premiera in lumea muzicii va avea loc miercuri, 3 februarie, pe Guitar Hero Live, din cadrul Guitar Hero, joc produs de cei de la Activision.

“Mi se pare ca (…) MTV nu mai exista deloc, asa ca sa gasesti ceva nou, e nemaipomenit”, a declarat Phil Collen, chitaristul trupei Def Leppard. Tot el mai spune ca in ultimul timp video-clipurile au devenit din ce in ce mai dificil de produs, costa din ce in ce mai mult si seamana din ce in ce mai mult a afacere “corporate”.


Cine sunt Def Leppard?
 

Def Leppard este o trupa Hard Rock/Heavy Metal din Anglia, ce s-a format in 1977 in orasul Sheffield. Componenta actuala este: Joe Elliott (voce), Phil Collen (chitara), Vivian Campbell (chitara, ex-Whitesnake), Rick Savage (bas), Rick Allen (tobe).
Unul dintre cele mai bune albume ale trupei s-a numit “Hysteria”, vandut in mai mult de 10 milioane de copii in SUA, ceea ce i-a plasat printre cele mai apreciate formatii Heavy Metal din lume.
Ei provin din curentul ce s-a numit British Heavy Metal, aparut in anii ’80, in Marea Britanie. Muzica lor este considerata fi expresia pura a Hard Rock-ului din anii ’80. Desi aflati in competitie cu multe trupe de gen, poate mai cunoscute, rock-ul lor este de o factura speciala, iar sunetul aduce a Led Zeppelin sau Queen. Interesant este faptul ca cei de de la Def Leppard au influentat multe generatii de tineri, a lansat, aproape, moda blugilor taiati si au rivalizat in ceea ce priveste succesul cu cei de la Guns ‘N Roses.
Iata si o poveste aproape de necrezut: in 1984, tobosarul formatiei, Rick Allen si-a pierdut o mana intr-un accident de masina. Cu totii au crezut ca el si-a incheiat cariera. Dar, un prieten i-a creat un set special de pedale care i-au permis sa bata cu piciorul ceea ce nu mai putea sa bata cu mana stanga, amputata. Rick s-a intors in trupa si a continuat sa cante alaturi de colegii sai, inregistrand album dupa album!

Despre ultimul album “Def Leppard” si piesa “Dangerous” 

Cel mai recent album, de pe care a fost aleasa piesa “Dangerous”, se cheama “Def Leppard”, a fost lansat in 2015 si este cel de-al 11-lea album de studio al trupei. 


Guitar Hero Live 

Guitar Hero Live vine cu un nou concept, acela de a introduce personaje live in joc si cu un nou controler in forma de chitara. Este singurul joc video muzical ce permite utilizatorilor sa cante la chitara suprapunandu-se peste video-clipul ce ruleaza sau chiar in timpul difuzarii unui show live. Jocul are in memorie peste 300 de cantece.

Popularitatea jocului Guitar Hero a crescut foarte mult odata cu adaptarea lui la consolele PS2, in 2006. Acest lucru a permis introducerea modului multiplayer, a unui nou sistem de recunoastere a notelor muzicale si a unei biblioteci ce continea 64 de piese.  Apoi, a urmat si adaptarea jocului pentru Xbox360. De atunci, jocul are milioane si milioane de fani si iata-l producandu-ne si astazi surpriza dupa surpriza!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *