Introducere in tainele fotografiei

Introducere in tainele fotografiei

Pozele pe care le faci nu sunt pe placul tau? Nu-i nimic! Smile  In acest articol voi incerca sa te ajut sa faci poze perfecte, sa fotografiezi ce trebuie, asa cum trebuie.
Sa incepem cu inceputul: fotografierea unei imagini reusite. Prima regula, cea mai populara si mai importanta, este regula treimilor, una foarte usor de urmat: impartim cadrul in noua zone imaginare perfect egale, cu ajutorul a doua linii verticale si doua orizontale. De cele mai multe ori acestea sunt prezente pe ecranele aparatelor de fotografiat. Pentru ca poza sa aiba o compozitie buna, va trebui sa plasam subiectul pe una dintre liniile de treime.

int

N.B. : Aveti gija ca focus-ul sa fie pe subiect (acesta se modifica, la aparatele foto, apasand butonul de declansare pana la jumatate sau, pe telefon, atingand subiectul cu degetul).

Un alt sfat ce vi-l adresez este folosirea ramelor naturale. Fie ca e vorba de frunzele unui copac, de o balustrada sau de un stalp, putem imbogati fotografia cu ajutorul acestora. Atunci cand iti tintesti privirea spre un obiect, este inevitabil ca ceva sa nu te lase sa il vezi in intregime. Profita de acest fapt, nu incerca sa scoti corpurile care nu te intereseaza din cadru, ci doar pune focusul pe subiectul dorit.
Urmatorul pas in fotografierea unei imagini reusite este editarea acesteia. O data ce este fotografiata, ea poate fi editata in infinite moduri. De la Photoshop la Pixlr, sunt multe programe ce te pot ajuta la acest capitol, insa iata cateva dinte cele mai bune:
VSCO Cam®: este o aplicatie atat pe IOS cat si pe Android, foarte usor de folosit si foarte performanta. Cu ajutorul acesteia obtin fotografii cu adevarat frumoase. Este o aplicatie care, cel putin prin ochii mei, se remarca prin filtrele sale deosebite. Poti sa si cumperi unele, insa cele gratuite sunt destul de bune incat sa nu mai ai nevoie de altele. Doua dezavantaje: daca vrei sa folosesti aplicatia, trebuie sa te loghezi cu adresa de e-mail-ul si o parola si te poti pierde usor prin Grid.
Aviary si Pixrl: se remarca prin utilitatile lor performante si usor de folosit – Focus, Contrast Vignette etc. Dezavantajul este reprezentat de filtre, care nu exceleaza intotdeauna.
Daca vei tine cont de cele enumerate mai sus, sunt sigur ca vei avea niste poze de nota 10!

Vlad Roman, 12 ani

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *