Intrebarile Dianei

Intrebarile Dianei

M-am intrebat adesea de ce unii oameni nu stiu sa aprecieze ceea ce au. De ce trebuie mereu sa ii vedem pe altii suferind pentru a ne da seama cat suntem de norocosi cu ceea ce avem?
Ati observat ca oamenii nu tocmai instariti sunt mult mai darnici decat ceilalti? Oare de ce? Cred ca au aceasta calitate pentru ca stiu ce inseamna lipsurile… Si, din putinul lor, ofera si altora mai nevoiasi ca ei.
Urasc faptul ca adolescentii care primesc tot ce vor din partea parintilor cred ca acest lucru este cat se poate de normal. Ei bine, nu este! Probabil auziti des prin liceu replici precum “O sa rezolve mama!” sau “Lasa ca vine tata la scoala!”. Cei care le rostesc stiu ca parintii lor vor rezolva conflictele in care sunt implicati intr-un mod convenabil lor.
O alta problema care m-a facut sa imi pun un semn de intrebare este anualul examen de bacalaureat… Niciun elev nu mai traieste cu teama testului decisiv al vietii lui pentru ca, mai nou, se ia bacul relativ usor si toata lumea reuseste sa treaca aceasta treapta (daca nu din prima, macar la a doua incercare).
In alta ordine de idei, ati observat vreodata lucrurile din jurul vostru care ar trebui sa va faca fericiti? Ca de exemplu, sunteti fericiti ca va treziti in fiecare dimineata? Cred ca ar trebui sa multumim Divinitatii pentru acest lucru si sa profitam de fiecare zi in care ne trezim ca si cum ar fi ultima. Sau, mai pe scurt, “Traieste clipa!”. Sunt sigura ca nu ati observat copacii de afara care au început sa inmugureasca. Daca ii priviti cu atentie, s-ar putea sa va apara, ca din senin, un mare zambet pe fata. Smile
Si de data aceasta va propun un experiment: As vrea sa imi spuneti care este lucrul aparent normal care va face sa zambiti de fiecare data cand il vedeți. Chiar as vrea sa aflu!
Si nu uitati, bucurati-va de ceea ce aveti, chiar daca nu este varianta perfecta! Intotdeauna poate fi mai rau…Smile
Diana Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *