Inghetata buclucasa

Inghetata buclucasa

 

Iata o intamplare haioasa, culeasa de prin… folclorul inghetatelor, din toata lumea.

Candva, demult, un domn isi cumparase o masina noua, marca cunoscuta pe acele vremuri… Obiceiul in familia sa era ca, in fiecare seara, dupa cina, membrii familiei sa voteze ce aroma prefera la inghetata care constituia desertul lor zilnic. Astfel ca domnul isi lua masina si pleca, in fiecare seara, la magazin, sa ia inghetata preferata.

Dupa un timp, proprietarul masinii ii scrie directorului general de la fabrica de automobile de unde provenea limuzina sa, plangandu-se ca atunci cand cumpara inghetata cu aroma de vanilie, pregatindu-se sa se intoarca spre casa, masina nu-i mai porneste!

Ce sa fie, ce sa fie? Desi contrariat de o astfel de reclamatie, cel putin ciudata, directorul fabricii si-a trimis un inginer la fata locului, sa cerceteze problema. Cei doi – inginerul si capul familiei – s-au urcat in masina, dupa cina ca de obicei si au mers sa cumpere inghetata de vanilie. Ce sa vezi? La intoarcere, masina le-a facut aceeasi figura si n-a vrut nicicum sa porneasca…

La inceput, inginerul n-a inteles nimic, dar a continuat sa mearga cateva seri la rand, la magazin, impreuna cu proprietarul masinii. Dupa un timp, specialistul a observat ca atunci cand merge sa cumpere inghetata de vanilie, domnul respectiv se intoarce rapid, la masina, iar cand cumpara alt fel de inghetata, petrece mai mult timp in magazin.

De ce oare, s-a intrebat inginerul, cautand un indiciu de la care sa porneasca? Si tot el si-a raspuns: pentru ca inghetata cu aroma de vanilie era foarte des solicitata, drept pentru care in magazin exista intotdeauna o provizie suficienta, care n-avea nevoie sa fie preparata, ca celelalte.

V-ati putea intreba si voi – si ce daca? Ce legatura avea acest lucru cu motorul masinii? Avea, insa. Ce-a descoperit inginerul? Ca nu aroma de vanilie era de vina! Evrika! De vina era intervalul foarte scurt petrecut la magazin, cu inghetata de vanilie, care nu-i lasa destul timp pompei de injectie de la motor sa se raceasca! Cand se preparau celelalte inghetate, perioada petrecuta in magazin de catre client permitea pompei buclucase sa-si faca treaba, racindu-se suficient…

Ce s-a intamplat mai departe, nu stim… Poate ca, in felul acesta, proiectantii automobilului respectiv si-au dat seama ca e vorba de un viciu de contructie. Ceea ce insa este de retinut, din aceasta poveste adevarata, este ca: INGHETATA NU ERA DE VINA!

Asadar, cu masina sau pe jos, continuati linisititi sa va luati desertul zilnic. De la Alpin, va sugeram noi!

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *