In jurul lumii – Bangkok

In jurul lumii – Bangkok

Unde se afla Bangkok? In Asia, desigur, in exoticul Orient Indepartat. Bangkok-ul este capitala Thailandei, dar asta stiati, probabil.

Are 10 milioane de locuitori, ceea ce-l face principalul oras din aceasta tara, in vreme ce restul localitatilor sunt in general mici orasele sau sate.

Dintotdeauna Bangkok-ul a fost centrul cultural si istoric al Thailandei, fiind capitala tarii inca din 1767. Astazi, orasul – asezat pe raul Chao Phrava  – s-a dezvoltat foarte mult, devenind un oras extrem de modern.

bk 22

Dupa Guiness Book, Bangkok este prescurtarea denumirii ceremoniale a orasului, detinand recordul in ceea ce priveste lungimea numelui:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok PhoP Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit !

Dar noi o sa ramanem la Bangkok.

Desigur, daca ajungi in Bangkok, vei purta pantaloni scurti. Orasul are o clima subtropicala iar vremea este deosebit de calduroasa aproape tot anul – ceea ce face ca Organizatia Modiala a Meteorologilor sa-l considere cel mai fierbinte oras din lume. Iata, deci, o a doua curiozitate legata de capitala Thailandei.

Un alt lucru interesant: bucataria thailandeza care este foarte condimentata. Mancarea thai este cunoscuta in toata lumea ca fiind foarte “iute”, asa ca… ai grija sa ai langa tine un pahar mare cu apa rece!

O uriasa statuie a lui Budha face parte din atractiile orasului, la fel ca multele temple budiste pe care intalnesti la tot pasul.

templu

Locuitorii Bangkok-ului sunt foarte prietenosi si ospitalieri. Thailanda este cunoscuta si ca “tara zambetului”. Toate acestea au facut din acest oras unul dintre cele mai cautate de turistii din intreaga lume.

(sursa: Wonderopolis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *