In 20 ani vom sti daca exista viata si pe alte planete

In 20 ani vom sti daca exista viata si pe alte planete

Esti curios sa afli dacă există viață si in alte locuri afara de Pământ? Răspunsul ar trebui să vină cam in 20 de ani, dupa cum au declarat cu cateva zile in urma cativa astronomi, membri ai unei comisii stiintifice a Congresului american. 

Lucram pe trei directii pentru a afla daca exista viata si in alta parte a Sistemului Solar sau dincolo de el, a declarat Seth Shostak, seful astronomilor de la Institutul SETI , din California, în timpul unei audieri înainte de intalnirea Comitetului pentru Stiinta si Tehnologie. Până în prezent, cele mai multe eforturi – și cea mai mare finanțare – pentru a descoperi viață extraterestră s-au concentrat pe Marte și pe potențialele Luni ce ar putea gazdui viață, din afara sistemului solar .

Cel puțin sase sau sapte alte lumi (în afară de Pământ), care ar putea gazdui viața, sunt în Sistemul nostru Solar . Șansele de a le găsi sunt bune, cred, iar în cazul în care acest lucru se întâmplă, se va întâmpla în următorii 20 de ani, în funcție de finanțare”, a declarat Shostak .

O a doua inițiativă vizeaza scanarea atmosferei planetelor îndepărtate pentru a descoperi semne de oxigen sau metan, gaze care, pe Pământ, sunt în mare parte legate de viață. Aceste căutări , de asemenea, ar putea da rezultate în următoarele două decenii a adaugat Shostak. 

Al treilea proiect se ocupa de posibilele tehnologii avansate ale extraterestrilor, prin trimiterea in spatiu a unor semnale radio sau de alt gen. Ideea ce sustine căutarea unor inteligente extraterestre (Search of Extraterrestrial Intelligence, prescurtat SETI), este aceea de “a trage cu urechea” la semnalele care sunt în mod deliberat sau accidental trimise dintr-o altă lume. (In imaginea ce insoteste articolul, puteti vedea telescopul ATA al Institutului SETI).

(sursa: discovery.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *