Haideti sa ne iubim Romania!

Haideti sa ne iubim Romania!

Mandri ca suntem romani? Da, stiu ca sunt pareri si pareri… Multi se revolta cand vine vorba de Romania, dar nu sunt capabili sa o critice pozitiv. Multi trag concluzii pripite si nefundamentate. Multi pot vorbi despre tara asta si dezbate subiecte pe diverse teme, “ingrijorati” find de soarta ei. Ei bine, au dreptul sa o faca! Dar cu asta incepe una din problemele Romaniei.

Nu este “tara tuturor posibilitatilor”, dar nici nu trebuie etichetata, chiar de oamenii acestui popor, ca o tara de nimic. Doar pentru ca aici democratia este un proces inteles gresit de cele mai multe ori, nu inseamna ca este vina ei… a tarii.

Multi romani aleg sa plece in strainatate. Unii nu pleaca fericiti, ci pleaca de nevoie. Iar o proportie de 50% dintre tineri considera ca tara nu este demna de locuit. Dupa parerea mea, nu trebuie sa considere ca este o solutie sa paraseasca Romania. De ce nu incearca cei ce o critica sa ramana aici si sa o puna pe picioare? De ce nu se implica acei oameni ce cred ca opiniile lor despre aceasta tara sunt absolut corecte? Nu. Ei prefera sa rupa orice legatura cu tara lor. Poate ca sunt de inteles. Doar ca ceea ce nu inteleg ei este gravitatea situatiei. Din moment ce se descotorosesc de tot ce inseamna Romania si se rup de pamantul pe care au calcat prima oara si de copacii al caror aer l-au respirat mai intai de toate, de ce mai simt nevoia sa vorbeasca? Ei si-au clatit mainile si si-au aruncat la gunoi tara.

Toti “invinuiesc” tara. “Tara aia de nimic?”. Nu se gandesc la cat de mult se innegresc pe sine cand spun asta. Nu trebuie sa “dai vina” pe tara. Oamenii sunt, cel mai adesea, problema. Doar pentru ca a fost condusa de persoane nepotrivite, nu inseamna ca tara este de blamat. Doar pentru ca forma de guvernamant a tarii este inteleasa gresit de catre cei de la putere si este desconsiderata, nu inseamna ca dulcea noastra Romanie este “vinovata”. Nu este ea vinovata pentru greselile si faptele negandite ale celor “mari”. De ce sa alegeti sa va invatati copiii, de mici, o alta limba? De ce sa nu va strige copiii in romana si sa va strige intr-o alta limba, vorbita de alt popor? Credeti ca acele popoare ii invata pe copii, mai intai, vorba altei tari? Credeti ca acei oameni se destrama asa ca noi?

Cu ce e vinovata tara asta? De ce sa fugiti de ea, cand stramosii vostri si-au dat viata pentru ea? Si au suferit si au zacut pe campuri strapunsi de sabii, gandindu-se doar la cei care ii vor urma si dorindu-si tot ce e mai bine pentru ei. De ce sa patam onoare acelor oameni si de ce sa li se rasuceasca sufletele cand vad ca inca un ROMAN pleaca? Nu mai puteti fi considerati romani daca plecati nesiliti de o situatie grea si plecati doar pentru ca vreti sa va simtiti bine pe alte meleaguri.

Ganditi-va la acei oameni care pleaca pentru familiile lor in strainatate. Ei ar da orice pentru a se intoarce pe acest pamant. Dar voi, cei care plecati doar pentru ca “Nu mai suport aceasta tara”, nu va ganditi ca asta e adevarata voastra casa? Si ca voi sunteti cei care o puteti face curatenie, daca va pasa cu adevarat?

Astazi este 1 Decembrie! Haideti sa ne sarbatorim tara!

Fac un apel catre toti romanii care se rup de acest popor doar pentru ca nu il mai iubesc. Ganditi si cu mintea si cu sufletul! Chiar daca nu mai credeti, in voi exista sufletul de roman. Trebuie sa traiti si sa muriti printre crestinii nostri, pe plaiurile tarii, trebuie sa respirati aerul Romaniei, sa va cresteti copiii aici! Trebuie sa munciti aici! Trebuie sa incercati sa treceti peste obstacolele intalnite aici!

Trebuie sa fiti MANDRI ca sunteti ROMANI! Sunteti fii de Romanie si trebuie sa demonstrati asta!

Trebuie sa va ghidati dupa rasaritul acestei tari, pana la sfarsit!

La multi ani tie, DULCE ROMANIE!!!

George Buraga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *