Hai sa ne miscam mai mult!

Hai sa ne miscam mai mult!

“Minte sanatoasa in corp sanatos” spune un vechi dicton latin. “Oare chiar asa o fi?” se vor intreba unii dintre noi.
Ei bine, chiar este adevarat! De ce? Pai… pentru ca atunci cand facem miscare, pe langa faptul ca ne punem muschii la treaba, se intampla ceva bun si cu creierul nostru.
Sa fiu sincera, mult timp nici mie nu prea mi-a placut sa fac miscare, mai ales sa alerg! Dar i-am prins “gustul” si acum sportul face pur si simplu parte din rutina mea zilnica.
Ma bucura foarte tare faptul ca din ce in ce mai des vad copii alergand, facand exercitii fizice sau incepand un sport de performanta!
“Oamenii au inceput sa constientizeze faptul ca fara miscare nu vor trai asa mult”, spunea cineva apropiat mie. Ei bine, sunt intru totul de acord deoarece, stim cu totii ca doar facand miscare in mod permanent ne vom putea pastra organismul “vesnic tanar”!
Cum spuneam, pur si simplu mi se umple sufletul de bucurie cand vad prichindei care alearga prin parcuri, sau merg cu rolele si cu bicicletele. Uitand de telefoane sau tablete, obiecte care devin deseori chiar enervante.. Nu credeti?
Ei bine, mai exista si cazurile deloc de invidiat in care copiii nu suporta miscarea si nu participa nici macar la orele de educatie fizica predate la scoala. Si asta este un lucru intalnit destul de des.
Am auzit multe replici de genul: “Sunt destul de slab/a ca sa mai fac si miscare!”. Dar miscarea nu o faci neaparat ca sa slabesti, ci ca sa te mentii in forma si sa te simti tu bine depunand efort si lucrand pentru organismul tau. Cel putin eu asa cred si sunt sigura ca nu sunt singura care crede acest lucru!
Consider ca fiecare copil ar trebui sa se bucure de cel putin acele “30 de minute” pe zi in care sa se miste de voie, sa alerge in aer liber, sa iasa la joaca cu prietenii sau mai stiu eu ce… Pentru ca aceasta, din punctul meu de vedere, contribuie la educatia pushtiului – atat fizica, cat si morala.
Asadar, ce ziceti? Aveti de gand sa va miscati mai mult, acum ca ati citit articolul meu? Haideti, ca nu e greu! Ganditi-va la faptul ca miscarea este la fel de importanta ca si… mancarea ! Sper ca    v-am convins cu asta! Smile

Diana Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *