Google lanseaza masina fara… volan

Google lanseaza masina fara… volan

Google si-a dezvaluit, in urma cu doua zile, propriul proiect  – design-ul noului automobil ce se conduce singur (self-driving car), adica o masina fara volan si fara pedale. Este cel mai recent proiect de la Google X, grupul inovativ al companiei, condus de co-fondatorul Google, Sergey Brin.

Doi oameni, nici un sofer. Simplu, nu? Acest nou proiect, care a fost anunțat de către Brin la conferinta Recode, inseamna o masina condusa în întregime de calculator, folosind o varietate de computere de bord si de senzori. 

Google spune ca programul se afla în prezent în fază de prototip, dar că intenționează să construiască aproximativ 100 de bucati din prima versiune a vehiculului, pentru a le testa in aceasta vara.

Aceste mașini, care amintesc de un Fiat 500 dar si de jucariile Playmobil, vor include initial controale manuale, în cazul în care ceva nu merge bine. După un program-pilot în California, Google spune ca va dezvolta un program mai larg, cu ajutorul partenerilor, pentru uz comercial. 

Acest prototip a fost realizat cu ajutorul unor piese auto de raft, spune Brin, cauciucuri rezistente și un motor electric. Compania nu va divulga numele partenerilor ce participa la acest proiect și declara ca mai are multe de făcut înainte de a vedea oamenii adunati in jurul acestei inovatii. 

(sursa: theverge.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *