George Lucas, creatorul seriei Star Wars, ataca “The Force Awakens”

George Lucas, creatorul seriei Star Wars, ataca “The Force Awakens”

 

In octombrie 2012, cunoscutul regizor si creator al seriei de succes Star Wars, a vandut celor de la Disney, pentru suma de 4,04 miliarde de dolari, compania sa Lucasfilm, impreuna cu drepturile asupra cunoscutei serii Star Wars.
Si aceasta, spune regizorul aflat acum la varsta de 71 de ani, pentru ca proiectul unei serii urmatoare i-ar fi luat cel putin zece ani pentru a-l duce la bun sfarsit, iar el a ales sa-si traiasca viata, in locul banilor pe care i-ar fi obtinut din productia acestor filme. Intre noi fie spus, le-a ales, de fapt, pe amandoua.
Iata-l insa acum pe George Lucas criticand destul de acid filmul “Star Wars: The Force Awakens”, lansat de curand in intreaga lume si produs fara ca marele regizor sa fi fost consultat in nicio etapa a realizarii lung-metrajului. E prea “retro”, spune Lucas intr-un talk-show de televiziune difuzat pe 24 decembrie 2015.

Lucas critica faptul ca cei de la Disney au dorit sa faca un film retro, lucru ce lui nu i-a convenit. Mai mult, spune George Lucas, daca ar fi fost invitat sa participe la realizarea filmului, cu siguranta le-ar fi facut necazuri producatorilor daca acestia nu i-ar fi urmat ideile. Marele regizor spune, de asemenea, in acest talk-show, ca el propusese studiourilor Disney cateva scenarii legate de urmatoarele filme din serie, dar pe care acestia au decis sa nu le ia in considerare. 

In sprijinul criticilor sale, Lucas spune ca el a incercat, in fiecare dintre episoadele seriei Star Wars, (“Star Wars”, “Imperiul contraataca” si “Intoarcerea lui Jedi”), lansate intre anii 1977 si 1983, sa aduca lucruri noi, sa inventeze noi planete, noi tipuri de nave spatiale si noi personaje.

Pe un ton la fel de acid, Lucas povesteste ca, initial, Star Wars nu a fost foarte bine primit, fiind considerat doar un film cu o multime de lupte in spatiu si nimic mai mult, pentru ca mai tarziu sa apara nenumarate productii de acest gen, slabe insa, desi au inghitit bugete destul de mari.

Comentariile lui Lucas i-au surprins pe cei mai multi dintre realizatorii filmului “Star Wars: The Force Awakens”, deoarece cu putin timp inainte regizorul declarase ca fanilor le va placea filmul regizat de JJ Abrams.

La putin timp dupa ce lansase aceste critici in spatiul public, Lucas si-a cerut totusi scuze pentru atacurile la studiourile Disney, spunand ca a gresit vorbind astfel si ca “nu a ales cele mai inspirate comparatii”. Lucas a lucrat timp de 40 de ani pentru studiourile Disney.

Sa-l intelegem totusi, avand in vedere ca, la scurt timp dupa ce-si vanduse compania, si “copiii lui”, asa cum isi numeste filmele, comenta acest fapt pe un ton trist spunand ca atunci cand iei o decizie ca aceasta trebuie sa te obisnuiesti cu ea.

Cat despre ceea ce va face in continuare, Lucas spune ca se va ocupa de alte proiecte, printre care si un muzeu.

In acest moment, “Star Wars: The Force Awakens” se afla in continua cursa a incasarilor cu “Avatar”, cel mai bine vandut film de pana acum. “Forta” a reusit deja incasari de 1,22 miliarde de dolari de la momentul lansarii si se pare ca va intra si in cursa pentru premiile Oscar din 2016.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *