Generatie noua, trebuie sa schimbam ceva la noi?

Generatie noua, trebuie sa schimbam ceva la noi?

 

Pe zi ce trece vad in jurul meu din ce in ce mai multi pushti care isi uratesc viata. Se indeparteaza de scoala, uitand sa mai practice acea “meserie”… invatatura. Si rup relatiile cu parintii. Recunosc ca sunt adeseori dezamagita… Nu inteleg si nu voi intelege niciodata de ce lucrurile negative devin atragatoare Si ma refer aici la vorbe urate, violenta, iar mai apoi tigari, alcool…
Cu parere de rau spun ca atitudinea asta provine, de cele mai multe ori, din familie. Exact! Si stiti de ce? Pentru ca, daca un copil vede acasa ca tatal sau ii vorbeste urat mamei sau se intampla lucruri si mai rele de atat acolo, nu va proceda acel copil la fel in societate?
Cred ca parintii au rolul decisiv in educatia copiilor si ar trebui sa aiba mare grija cu acest lucru pentru ca, altfel, riscam sa cream o societate de oameni rai, prizonieri ai proastelor obiceiuri si care nu vor realiza nimic cu vietile lor.
Un alt lucru care ma deranjeaza la fel de mult este faptul ca, de cele mai multe ori, in scoli se formează grupuri de tineri nu foarte pasionați de invatatura (asta ca sa fiu draguta Smile ) si care fac glume pe seama asa-zisilor “tocilari”. De ce? Eu cred ca fac asta pentru ca nu au posibilitatea sa ajunga la nivelul copiilor care invata si care chiar isi doresc un drum bun in viata si tocmai de asta doresc sa se afirme cu ceva, altceva decat cu rezultate bune la invatatura.. Ei cred ca este “cool” sa fumezi, sa injuri pe cineva doar pentru ca nu iti place cum s-a imbracat intr-o zi si, desigur, cred ca nu este “la moda” sa citesti. Sunt sigura ca stiti genul acesta de pushti. Sunt peste tot, din pacate… Cum ar fi sa inteleaga ca gresesc?
Cu ei vorbesc acum… Incetati sa va bateti joc de cei mai buni ca voi! Incercati sa ajungeti la nivelul lor si va veti simti, cu siguranta, mai bine! Incercati sa faceti lumea asta mai buna, eliminati lucrurile rele, cuvintele urate si ajutati persoanele din jurul vostru. Daca fiecare vom face acest lucru, viata noastra de fiecare zi va fi mai frumoasa!
Nu credeti ca, daca ati zambi oamenilor mai mult decat de obicei, lumea ar deveni mai buna? Nu in totalitate ce-i drept, insa oamenii de langa voi vor zambi si ei si asa vor face alti oameni sa zambeasca si tot asa…
Gasiti fericirea in lucruri mici, descoperiti lucrurile frumoase din jurul vostru si fiti fericiti! Viata este frumoasa si trebuie traita frumos!
Imi voi incheia articolul cu un minunat citat din Mahatma Gandhi care spunea ca “Daca vrei sa vezi zile mai bune, tu fii schimbarea ce vrei s-o vezi in lume!”.
Si va intreb: Ce ar trebui sa schimbati la voi asa incat sa aduceti mai mult bine celor din jur?

Diana Tanase

One comment on “Generatie noua, trebuie sa schimbam ceva la noi?

 1. Ce says:

  ”Cu parere de rau spun ca atitudinea asta provine, de cele mai multe ori, din familie. ”
  Fals
  Cu parere de rau spun ca exista familii normale cu copii instrainati si violenti. Desi parintii incearca sa ii aduca pe drumul corect, progeniturile sunt ineducabile.

  ”nu va proceda acel copil la fel in societate?”
  Nu inteleg de unde deduci acest lucru. De unde rezulta faptul ca un copil imita violenta vazuta in familie? Ai gasit vreo statistica? Te-ai documentat? Sau este pura intuitie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *