Florile pe care le daruiti si mesajul lor

Florile pe care le daruiti si mesajul lor

Imprimavarati-va! Si daruiti flori! E timpul! “Primavara e aceea perioada a anului cand la soare e vara, iar la umbra e iarna”, spunea Charles Dickens. Si avea dreptate. Desi pastreaza un “low profile” in acest inceput de martie, soarele izbuteste totusi sa ne scoata din case… El, dar mai ales florile, insirate din abundenta pe toate trotuarele, in toate chioscurile si florariile din oras.
Cu ghioceii e o problema. Apar atat de devreme pe piata (am vazut ghiocei si cand afara ningea) incat ratam in fiecare an sa incepem cu ei primavara. Dar ne razbunam cumparand si daruind zambile, lalele…
Ce daca au trecut traditionalele 1 Martie si 8 Martie, primavara e abia la debut. Continuati sa daruiti flori! Ca sa parafrazez o reclama ce a inundat panourile: “Cumperi o floare si ti se pare ca ai schimbat toata casa!”
Daruiti-le flori celor din preajma voastra, daruiti-va si voua, mobilati-va camera si sufletul cu albul, galbenul, movul si rosul petalelor. Ascultati Vivaldi si zambiti la un alt citat celebru: “Primavara este atunci cand iti vine sa fluieri chiar daca ai pantofii plini cu apa.” (Doug Larson).
Imprimavarati-va! Si daruiti flori! E ca si cum ati imparti cu ceilalti o felie de primavara. Florile in sine tin locul unei declaratii pe care nu va simtiti in stare sa o faceti, din timiditate, sau al unei invitatii la o plimbare in parc, la un film… Incercati! E simplu! Gestul de a darui o floare contine in el cel putin o poveste, nu-i asa?
Stiati ca fiecare floare poate avea o semnificatie, un fel de cod, atunci cand o daruiesti? De exemplu, se spune ca laleaua rosie inseamna “crede-ma”, laleaua galbena “dragoste fara speranta”, zambila purpurie se traduce prin “imi pare rau”, “iarta-ma”, iar garoafa roz prin “nu te voi uita niciodata”. Pentru ca florile nu ne-au confirmat acste mesaje pe care le tin ascunse, nu punem mana in foc pentru ele, dar suntem siguri ca voi veti sti sigur ce mesaj doriti sa transmiteti atunci cand alegeti o floare.
Imprimavarati-va! Si daruiti flori!

Sorin Alexandru Sontea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *