Facebook stie totul despre tine

Facebook stie totul despre tine

O campanie publicitara pentru un nou joc video, Watch Dogs, a scos la iveala, fara sa vrea, modul in care utilizatorii retelei Facebook sunt expusi in ceea ce priveste caracterul personal al datelor si al comportamentului lor.

Campania, numita “Digital Shadow“, accesibila in acest moment doar in SUA, cere permisiunea de a accesa contul unui utilizator si de a dezvalui apoi, un intreg “dosar” plin de informatii despre acesta. Un “dosar” extrem de cuprinzator.

Digital Shadows” foloseste mai intai fotografiile pe care le postezi public, apoi iti examineaza prietenii. Pe cei cu care interactionezi cel mai mult, pe cei cu care nu interactionezi deloc, pe cei cu care ai vrut sa iei legatura s.a.m.d.

fb

Apoi, ei stiu cand esti activ pe Facebook si unde te afli. iti creaza un fel de profil bazat pe activitatea ta. Campania este insa eficienta atat timp cat setarile tale personale sunt ineficiente. Cu cat mai multe setari, cu atat mai multe informatii vei da. 

Pana la urma insa, acest tip de marketing special, facut pentru jocul respectiv, nu va face decat sa puna in garda utilizatorii retelei Facebook si sa-i faca sa se gandeasca de doua ori inainte de a posta ceva.

(sursa: huffingtonpost.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *