Ed Sheeran paraseste retelele sociale si renunta la telefonul mobil

Ed Sheeran paraseste retelele sociale si renunta la telefonul mobil

 

Satul de “a vedea lumea prin intermediul unui ecran”, Ed Sheeran a anuntat, pe Instagram, ca va face o pauza de postari pe retelele sociale. Anuntul a fost facut in weekend-ul care a trecut, la terminarea concertului pe care l-a sustinut in Auckland, Noua Zeelanda.
Retragerea sa din social media va dura cel putin pana anul viitor, in toamna, dupa spusele cunoscutului cantaret.
Ed Sheeran este un muzician de mare succes si foarte urmarit pe retelele media, avand in prezent 16 milioane de followers pe Twitter si 5,5 milioane de abonati pe Instagram.
Mai mult, Sheeran vrea sa renunte, o bucata de vreme si la telefonul sau mobil, iar motivul este unul care ar trebui sa ajunga la urechile tuturor pushtilor din lume: el declara ca dupa atatea si atatea concerte, de-a lungul si de-a latul lumii, nu a vazut pana la urma nimic din locurile unde a ajuns.
Muzicianul va renunta si la e-mail-uri, propunandu-si ca de-acum inainte, chiar sa vada locurile prin care trece. Sheeran mai spune ca aceasta decizie ii va afecta chiar si pe membrii familiei lui, pe care ii roaga sa-l inteleaga “daca il iubesc”.

De ce Ed Sheeran paraseste retelele sociale

Ed Sheeran da un exemplu bun. Si asta pentru ca, de la fenomenul exagerat de prin anii ’80-’90 al sutelor de fotografii si filme facute in excursii de turisti (mai ales de cei japonezi), s-a ajuns astazi la o explozie a utilizarii mobilelor, de catre tineri, in orice moment. Nu degeaba se spunea ca japonezii vad abia acasa ce au vizitat. Astazi, se intampla la fel. Cea mai mare parte a pushtilor nu fac decat sa butoneze, oriunde si oricat, telefoanele mobile, ignorand locurile pe unde trec, peisajele pe care au ocazia sa le admire, in diversele lor peripluri, uitand, de multe ori, pana si de exponatele din muzeele pe care le viziteaza. Si asta pentru ca cel mai mult timp si-l petrec pe retelele sociale. Pana la urma, nu este neaparat vorba de a pierde contactul cu aceste “locuri de intalnire” ale adolescentilor, ci doar de o gestionare mult mai buna a timpului liber si de extinderea ariei lor de cunostinte fie prin carti, fie prin contactul direct cu ceea ce-i inconjoara.
Reintorcandu-ne la Ed Sheeran, este interesant faptul ca el, ca si muzician, si-a construit intreaga sa cariera de succes tocmai pe social media. El si-a inceput activitatea muzicala prin lansarea, in 2011, a unui album independent, denumit “No. 5 Collaboration Project”, care s-a bucurat de aprecierea multor muzicieni de marca. Are 5 discuri de platina, in Marea Britanie si alte numeroase premii care-i onoreaza cariera, nu foarte lunga, de pana acum. Printre altele, Sheeran a scris piese si pentru una dintre cele mai in voga trupe din lume, One Direction.
Se pare insa ca parasirea retelelor sociale devine un fel de moda, mai ales printre cei care au milioane de fani pe aceste retele. Vom urmari indeaproape acest fenomen, incercand sa va tinem la curent cu aceasta tendinta. Scrieti-ne si voi si spuneti-va parerea despre acest fenomen, deocamdata incipient.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *