Ed Sheeran, cu piesa Perfect, ocupa locul 1 in UK Christmas Songs 2017

Ed Sheeran, cu piesa Perfect, ocupa locul 1 in UK Christmas Songs 2017

 

Ed Sheeran a reusit sa ocupe locul 1 in topul UK Christmas Songs 2017, dupa ce a lansat sase variante ale hit-ului sau Perfect, inclusiv duete cu Beyonce si Andrea Bocelli.

2017 a fost pentru Ed Sheeran un an de succes, incununat de obtinerea locului 1 in topul cantecelor de Craciun ale acestui an.

Este un vis devenit realitate si sunt mandru si fericit de asta, a spus Sheeran fanilor, urandu-le in acelasi timp Craciun Fericit!.

Ed Sheeran No 1 in top UK Christmas Songs 2017

Ed Sheeran facandu-si un selfie dupa ce a aflat ca a castigat locul 1 pentru cel mai bun cantec de Craciun in 2017. Foto: OfficialCharts.com

El a beneficiat (unii ar putea spune ca a profitat fara nicio retinere) de regula clasamentului care numara streaming-urile si vanzarile tuturor variantelor unui cantec pentru a-i stabili locul in clasament. Sheeran a lansat sase variante ale piesei Perfect pentru a-si creste sansele de a fi pe primul loc in topul de Craciun: varianta originala, varianta acustica, cele doua remixuri (Robin Schulz si Mike Perry) si doua duete cu nume mari ale show-biz-ului international: Beyonce  si Andrea Bocelli.

Sheeran este si protagonist al piesei care ocupa locul 2 in acelasi top, River, un duet cu rapper-ul american Eminem.

Varianta originala a piesei Perfect face parte de pe albumul lui Sheeran care  a inregistrat cele mai mari vanzari in Mare Britanie anul acesta si de pe care mai fac parte hit-uri ca Shape of you si Galway Girl.

Anul acesta a existat o campanie prin care se dorea ca celebrul cantec al celor de la Wham, Last Christmas, sa ocupe locul 1 (la 23 de ani de cand a fost surclasat de piesa celor de la Band Aid Do They Know It’s Christmas? si  la un an de la moartea lui George Michael). Dar nu a dat rezultatul scontat. Piesa a ocupat locul 3, in timp ce alt cantec celebru, All I Want for Christmas Is You, apartinand divei Mariah Carey, a ocupat locul 4.

Epoca streaming-ului inseamna ca multe piese vechi de Craciun, unele devenite clasice, au putut intra anul acesta in top: Fairytale of New York (The Pogues) pe locul 7, Do They Know It s Christmas? (Band Aid) pe locul 12, Brenda Lee’s Rockin’ Around the Christmas Tree (Brenda Lee) pe locul 14 si alte 11 piese mai vechi in top 40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *