Dr. Dre – cel mai bogat artist hip hop in 2014

Dr. Dre – cel mai bogat artist hip hop in 2014


Dr. Dre a fost desemnat de catre revista Forbes ca fiind artistul cu cele mai mari venituri realizate in anul 2014. Mai mult decat atat, cu peste 620 de milioane de dolari castigati in perioada iunie 2013 – iunie 2014, se pare ca raperrul si producatorul american este pe primul loc si in clasamentul artististilor din toate timpurile, indiferent de genul de muzica abordat. Iar castigurile sale din anul care a trecut depasesc veniturile obtinute la un loc de urmatorii 24 de muzicieni din topul Forbes.

Banii castigati de Dr. Dre provin in cea mai mare parte din vanzarea catre Apple a companiei Beats, al carei fondator era, impreuna cu Jimmy Iovine. Firma celor doi era producatorul echipamentelor audio “Beats by Dr. Dre”, iar una dintre divizii se ocupa de audio streaming. Si colaborarile cu branduri renumite de coniac si votca i-au adus venituri importante artistului american in 2014.

Dar cine sunt ceilalti ocupanti ai podiumului in topul Forbes al celor mai bogati artisti hip hop in 2014?

Nimeni altul decat P.Diddy este ocupantul locului al doilea, cu venituri de peste 60 milioane de dolari, obtinute in special din colaborari cu firme producatoare de articole vestimentare sau bauturi alcoolice si din colaborari cu diverite posturi de televiziune.

La egalitate cu el se afla Jay-Z, care a obtinut venituri importante in urma turneului “On the run”, sustinut anul acesta impreuna cu sotia sa Beyonce si din colosul sau Roc Nation care activeaza in domeniul divertismentului.

In clasament ii urmeaza Drake, rapperul canadian in varsta de 27 de ani, cu venituri de peste 33 milioane de dolari.

Dupa cum putem vedea, functioneaza bine masinaria muzicala si de divertisment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *