Doua noi portrete ale lui Shakespeare, descoperite de curand

Doua noi portrete ale lui Shakespeare, descoperite de curand

In ultimii ani de viata, William Shakespeare* era un barbat elegant care-si petrecea timpul in resedinta sa din Stratford, asezat pe un scaun frumos sculptat si avand alaturi un caine credincios. 

Cu douazeci de ani inainte, figura sa exprima increderea in sine si era luminata de un zambet mandru.

Aceste trasaturi ale inegalabilului dramaturg William Shakespeare reies din cele doua portrete, pana acum necunoscute, dupa cum ni le descrie Hildegard Hammerschmidt-Hummel, profesor de engleza la Universitatea din Mainz, Germania. Anuntul descoperirii acestor doua noi fotografii alb-negru a fost facut in acest an, pe 12 februarie.

Tabloul care-l reprezinta pe Shakespeare tanar, pictat se pare in 1594, a fost rechizitionat de armata sovietica in 1945 si a disparut pentru totdeauna. Fotografia facuta dupa tablou, descoperita de curand, dateaza din 1936 si a fost gasita intr-o arhiva din Germania.

Celalalt tablou il zugraveste pentru prima oara pe Shakespeare in intregime si se presupune ca a fost pictat cand dramaturgul avea in jur de 50 de ani. 

*William Shakespeare (1564-1616), poet si dramaturg englez, este considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleza, dar si unul dintre cei mai importanti dramaturgi din lume, din toate timpurile. Dintre piesele sale de teatru, traduse in aproape fiecare limba vorbita, amintim: Hamlet, Romeo si Julieta, Visul unei nopti de vara, Richard al III-lea, A douasprezecea noapte, Furtuna etc.

(sursa: Discovery News)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *