Diana Tanase: mie imi place sa citesc…

Diana Tanase: mie imi place sa citesc…

De curand m-a intrebat cineva care este pasiunea mea. Am zambit si i-am raspuns, fara ezitare, ca am mai multe pasiuni, dar ca cel mai mult imi place sa citesc. Mai exact, iubesc lectura! Smile Ma ajuta sa ma desprind de tot ce este in jur. Cand citesc parca intru în lumi diferite de a noastra, lumi mai bune sau… mai rele Smile, mai apropiate de realitate sau… care forteaza limitele imaginației.
Ultima carte citita de mine a fost romanul “Sub aceeasi stea”, de John Green. M-a lasat fara cuvinte subiectul carții, iar finalul… mi s-a parut impresionant! Romanul ii are ca protagonisti pe Augustus și pe Grace, doi tineri indragostiti și totodata victimele unei boli crunte… cancerul! Da, este adevarat ca atunci cand auzim numele acestei boli ne trece un fior, dar pentru Grace cancerul ei pulmonar nu este decat o mica problema din momentul cand l-a intalnit pe Gus. Pe parcursul cartii cei doi petrec clipe de neuitat în Amsterdam si reusesc sa-si depaseasca problemele de sanatate pana in momentul cand boala lui se agraveaza dintr-o data. Dupa mai multe operatii de urgenta, Augustus Waters moare, dar nu inainte de a-si marturisi pentru ultima data dragostea pentru Grace Lancaster. Chiar daca finalul povestii este trist, primim o lectie de viata: atunci cand iubesti, fa-o fara a te gandi la ce va urma. Traieste momentul cu toata fiinta ta, pentru ca ziua de maine poate sa nu mai vina niciodată!
Eu cred ca este trist faptul ca pushtii citesc din ce in ce mai putin. Sunt pasionati cel mai adesea de electronice si traiesc mai mult in mediul virtual decat in realitate. S-a ajuns ca salile de jocuri sa fie mai populate decat bibliotecile sau librariile. Mi-as dori ca toți cei din jurul meu, indiferent de varsta, sa descopere magia lecturii si sa o raspandeasca in jurul lor! Lumea ar fi mai frumoasa, nu-i asa?

Diana Tanase, 16 ani, Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *