Despre primavara, despre ziua mamei…

Despre primavara, despre ziua mamei…

Primavara este anotimpul renasterii. Nu doar a naturii, ci mai ales al renasterii noastre interioare. Frumusetea primaverii nu vine, neaparat, din ceea ce ne este adus o data cu sosirea ei. Vine din ceea ce inseamna ea pentru noi. Vine din felul in care psihicul nostru incepe sa “lucreze” si din “agitatia” sentimentelor care ne incearca. Cred ca este ceva natural. O data cu soarele vine si veselia, fericirea – potrivit legendei. Da, prima zi a primaverii are o poveste. Se spune ca Soarele a coborat pe Pamant cu chipul unei fete preafrumoase si a adus cu el pasarile si… starea de implinire sufleteasca. De aceea primavara este anotimpul renasterii. Cand vine primavara, Viata insasi capata un zambet pe chip. Primavara ne aduce lumina interioara. Lumina care ne ajuta sa descoperim sufletele celor din jurul nostru.

Despre primavara, despre ziua mamei

Si este martie… Inceputul lunii este o perioada optimista, vesela, iar ziua de 8 aduce cu ea un motiv in plus de bucurie. Este dedicata femeilor, si mai ales mamelor. Este ziua in care nimic nu trebuie sa conteze mai mult decat ca aceasta persoana unica in viata fiecaruia dintre noi sa se simta respectata. Din nou, este o zi “interpretabila”, dar… nu de la inceput. Devine interpretabila abia dupa ce unii dintre noi incep sa se simta ciudat deoarece ei nu i-au acordat atentia cuvenita. Dupa ce trece aceasta zi si incep sa fie adresate intrebari de genul “Ce i-ai oferit mamei tale de 8 martie?”, toti cei care nu au avut intentia sau grija de a trata corespunzator aceasta sarbatoare raspund cu replica-cliseu: “Nu este nevoie de o zi speciala pentru a-i arata iubirea mamei mele”. Am auzit asta de multe ori, dar, de si mai multe ori am avut bucuria de a intalni oameni care renunta la orice alta activitate pentru a fi alaturi de fiinta care le-a dat viata. Pentru ca merita!
In prag de primavara, haideti sa lasam intreg Universul sa conspire la crearea unei sarbatori speciale! Haideti sa ne dezlegam sufletele, punandu-le alaturi de cele ale mamelor noastre…

George Buraga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *