Fara violenta!

Fara violenta!

Buna, dragii mei! Citeam zilele trecute cateva articole si am observat ca din ce in ce mai multi oameni recurg la violenta si la agresivitate pentru a-si rezolva problemele de orice fel. Acest lucru nu este deloc in regula, de aceea astazi va propun acest subiect.
Inca de la varste fragede, copiii stau in fata unor ecrane pe care se deruleaza desene animate violente, scene violente, replici violente. Treptat, multi dintre ei capata reflexul de a raspunde cu violenta oricarei provocari. Cred ca a venit vremea sa spunem stop acestui tip de manifestare.
Astfel ca voi incepe prin face apel la acea latura morala a fiecaruia dintre noi. Cred ca este timpul sa redescoperim valorile umane, sa redevenim niste oameni pasnici, care respecta viata.
Privesc in jurul meu si observ din ce in ce mai multi oameni care prefera sa se razboiasca, fara ca macar sa stie pentru ce o fac. Acest lucru nu este in regula. E timpul ca noi, generatia cu “super-puteri”, sa deschidem ochii si sa hotaram in ce lume vrem sa traim – atat noi cat si cei care vor veni dupa. Nu violenta este raspunsul, de orice fel ar fi ea – verbala, domestica sau hartuirea din scoli sau de la locul de munca. Stiu ca zilnic suntem supusi abuzurilor, dar sta in puterea noastra sa schimbam acest lucru. Incercati pentru doua secunde sa priviti in viitor, viitorul pe care noi se pare ca-l construim cu fiecare decizie. Decideti sa fiti pasnici!
Poate va intrebati pe cine incerc sa protejez prin ceea ce incerc sa va spun. Va raspund sincer: oamenii. Incerc sa apar oamenii de teribilismul din ei, incerc sa arat tuturor ca viata nu inseamna haos. Merg pe strada si zaresc oameni incrancenati, innegurati, ce simt ca trebuie sa lupte cu cineva ca sa castige ceva. Nu, dragii mei! Eu nu cred ca viata este o lupta. Mai exact, poate fi o lupta doar atata timp cat noi o concepem asa! Cred ca viata poate oferi cate ceva fiecaruia dintre noi si ca functioneaza ca o oglinda. Atata timp cat ii oferim agresivitate, ne va reflecta acelasi lucru.
Planeta noastra a ajuns intr-un punct important al evolutiei sale. Sa constientizam ca viata este sacra si ca este complicata doar pentru ca noi o complicam. Sa fim mai buni, mai deschisi, mai pasnici!

Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *