Dependent de jocurile video?

Dependent de jocurile video?

Sunt  jocuri si jocuri, iar asta voi o stiti cel mai bine. Unele dintre ele va ajuta sa fiti mai creativi, sa construiti, sa parcurgeti diverse etape ale scenariilor create pentru voi, dar sa stiti ca nu toate va sunt de folos. 

Ce va atrage la ele? Calitatea imaginii, multitudinea de culori si nuante, viteza cu care se desfasoara actiunea, interactivitatea… V-ati gandit insa cat timp din viata voastra de pushti va consuma acest lucru? Ce multa vreme petreceti in fata calculatorului, pe Internet sau pe telefonul mobil? Timp extrem de pretios, mai ales la varsta voastra! 

Nu suntem de parere ca jocurile video sunt ceva nociv. Cel putin, nu toate. Dar dependenta de ele este intr-adevar periculoasa. Aceasta dependenta poate fi asemanata unei boli care, din pacate, nu este atat de usor de vindecat. Iar de tratamentul ei se ocupa medicii psihiatrii, atunci cand lucrurile scapa de sub control. Nopti pierdute, lectii lasate la o parte, lipsa miscarii in aer liber si cate si mai cate complicatii… toate sunt rezultatul unei simple distractii, de fapt, dar care consuma un timp exagerat de lung. 

Si-atunci ce e de facut? ne veti intreba, poate. Simplu: porniti de la o zi pe saptamana fara nici un fel de joc, fara Internet, smartphone, etc. 

Incercati! Merita!

PUSHtimea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *