De Craciun

De Craciun

Intre un ler si altul, si cu siguranta faptului ca ler-ul e chiar el Smile, vrem sa va uram si noi, PUSHtimea, sa va fie Sarbatorile pline de caldura, sa il trageti de barba pe Mos Craciun (dar nu prea tare, ca doare!), sa ascultati colinde langa bradul ce ne umple camera de acea mireasma speciala (care aduce a ger si a cozonaci) si sa cantati colinde!  Da, da, chiar voi, pentru ca sunteti niste pushti talentati. Mai ales…  “O, brad frumos!”.

Intre un ler si altul, convinsi de faptul ca nimeni nu le-a luat locul Smile, primiti-i la randul vostru pe copiii care va colinda. Si daruiti-le covrigi si mere.
“Vin colindatorii cum veneau odata/Sa colinde in seara asta minunata…”, iar acest lucru face parte din frumusetea Sarbatorilor de Craciun. Pentru ca ele, colindele, ne povestesc despre despre Iisus care se naste pentru a ne darui blandete si pentru a ne spune ca lumea poate fi mai buna daca fiecare dintre noi lasa sa cada o picatura din lumina sufletului sau peste ea…
De Craciun, imbogatiti-va sufletele cu versurile colindelor romanesti, cu mesajul lor ce vine dinapoi, din timpuri stravechi… “Sculati gazde nu dormiti/ Si voi afara iesiti/ (…)Veste buna este iara/ C-o nascut Sfanta Fecioara”.

Si fiti veseli! Craciunul este un prilej de bucurie, un prilej de a imparti si celorlalti din prea-plinul sufletului vostru, intre un ler si altul Smile.
Craciunul, el – bunul, va sti cu siguranta sa va bucure, sa va ninga cu duiosie, sa va impace cu tot ceea ce vi s-a parut in neregula in anul ce a trecut. E vremea in care suntem generosi cu toti cei din jurul nostru, in care-i ajutam pe cei care au nevoie de ajutor, le stam aproape celor care au nevoie de un cuvant bun…

Intre un ler si altul, suntem noi, incercand sa fim un pic mai buni… Intre doua colinde, ne gandim parca mai mult decat alta data la ceilalti… si le uram de bine. Si credem in vorbele magice care spun: “O, ce veste minunata/Langa Viflaim se-arata/ Cerul stralucea/ Ingerii venea/ pe-o raza curata (…)”.

Fie ca spiritul acestei sarbatori sa va invaluie…  Craciun fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *