De ce sunt eu fan Trooper

De ce sunt eu fan Trooper

Astazi m-a intrebat cineva de ce sunt eu fan Trooper. Pai… nu sunt fan Trooper. Sunt Trooper. Adica mi-am insusit intru totul starea pe care ei o reprezinta. Si, in plus, canta extrem de bine. Si… sunt baieti de gasca si sufletisti.

Pe 10 octombrie au inceput un nou turneu: “An iron tribute 2”.

Cu ocazia asta o sa va spun cate ceva despre ei.

In 1995, fratii Alin “Coiotu” (voce) si Aurelian “Balaurul” (chitara) Dinca, impreuna cu Ionut “Oscar” Radulescu (bass) au infiintat formatia Trooper. Lor li s-au alaturat ulterior
Laurentiu Popa (chitara), Cristian Oftez (chitara) si Ionut ” John” Covalciuc (tobe).

Intre 1997 si 2000 baietii organizeaza un festival anual de rock in Targoviste, orasul din care ei provin.

In anul 2001 sunt desemnati “Cea mai buna trupa tanara” de catre “Heavy Metal Magazine”, iar in octombrie 2002 le apare albumul de debut “Trooper I”.

Anul 2003 le aduce participarea in concerte alaturi de legende ale rock-ului mondial: Rotting Christ (Grecia) si Sepultura (Brazilia).

La inceputul anului 2005 apare albumul “Desant”, care a fost primul disc romanesc lansat pe internet.

In 2006 baietii lanseaza “Gloria – Tribut pentru Iris”, un material dedicat celebrei trupe, care contine mai multe piese Iris reorchestrate. Tot in acest an apare si “Electric”, cel de-al treilea L.P. al formatiei.

In 2008 cei de la Trooper urca pe scena impreuna cu Iron Maiden, cantand in deschiderea concertului acestuia. Un vis implinit pentru ei!

Albumul “Rock’n’Roll Pozitiv” este lansat in luna noiembrie a aceluias an si se bucura de succes in topurile de specialitate.

Si ca sa surprinda pe toata lumea, in octombrie 2009 Trooper propune publicului o opera rock, prin albumul “Vlad Tepes – Poemele Valahiei”.

Alte doua albume au mai fost lansate de atunci: “Voodoo” in 2011 si “Atmosfera” in 2013.

Daca nu v-am convins inca sa va declarati fani Trooper, ne vedem pe 19 octombrie la Beraria H si pe 1 noiembrie la Arenele Romane. De fiecare data va fi vorba despre Trooper. La Arene va fi un “dialog al generatiilor”, unde seniorii sunt Cristi Minculescu si Nutu Olteanu.

Stay Trooper!

Vlad Boanca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *