De ce purtam ochelari de soare?

De ce purtam ochelari de soare?

Stim cu totii ca ochelarii de soare sunt recomandati pentru ca ne protejeaza de razele daunatoare ale soarelui. Ne scapa si de viitoare riduri in jurul ochilor.
Dar, ceea ce nu se declara oficial, este faptul ca ei reprezinta placerea vinovata a noastra, a purtatorilor. Haideti sa recunoastem ca ne simtim bine purtand o pereche de ochelari pe care i-am ales dupa o ora si jumatate de incercari in fata oglinzii de la raionul cu pricina. Si nu la prima vizita.
Suntem dispusi sa dam si mai multi bani decat merita pentru a atrage atentia cu ei. Sau pentru a ne ascunde in spatele lentilelor inchise la culoare. Este convenabil sa poti privi pe cineva fara ca persoana respectiva sa observe lucrul acesta. Si este reconfortant sa stii ca nimeni nu iti vede privirea trista dintr-o dupa-amiaza in care tocmai ai aflat ca El sau Ea se muta in alt oras.
Uneori ii ridicam pe cap. Nici nu mai avem nevoie de accesorii care sa ne prinda parul. Si, in plus, putem sa-i dam jos de mai multe ori cand nu stim ce sa facem cu mainile. Si putem sa-i fluturam in timpul unei discutii vesele cu cel cu care flirtam nevinovat sau putem sa atingem savant cu ei coltul gurii in timpul unei conversatii serioase la o terasa.
Iar gestul, gestul cu care ne dam ochelarii jos cand ne apropiem de cineva… face toti banii!
De fapt, ochelarii de soare ne ajuta sa ne simtim mai bine. Si nu doar din motive medicale.

Anda Sontea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *