De ce il uitam, in ultimul timp, pe “multumesc”?

De ce il uitam, in ultimul timp, pe “multumesc”?

De ce il uitam, in ultimul timp, pe multumesc? Trecem pe langa el grabiti, de parca nu l-am recunoaste. Altadata il luam cu noi si il imparteam cu generozitate celor cu care ne intalneam…
Iar multumesc e doar unul dintre cuvintele pe care ar trebui sa le purtam zilnic, in rucsacul nostru “de firma”, marca Politete. Mai exista te rog, poftiti, luati loc si multe altele.
Exista, spuneam, un bagaj pe care n-ar trebui sa-l lasam acasa niciodata, si anume modul “ok” in care ne purtam cu ceilalti, modul “ok” in care comunicam cu ei, de la vanzatoarea de flori pana la tipul care inchiriaza biciclete, de la vecinii de palier, pana la… desigur, parintii nostri, fata de care suntem cel mai des inclinati sa folosim un vocabular rapid, prescurtat, tip sms, uitand de multe ori “cuvintele magice”: te rog si multumesc.
Traversam o epoca a comunicarii tip sal, cf?kk man, iesi?, tastate cu o viteza pe care ar fi fost invidioasa orice dactilografa din trecut. Imaginile inlocuiesc de multe ori cuvintele, WhatsApp-ul a intrat si in mediul de comunicare oficiala, ca si FB-ul, desi acesta din urma este aproape demodat. Nimic rau, dar… prieteni, asta nu ar trebui sa il excluda pe multumesc, oricum ar fi el tastat, sau pe te rog, chiar si prescurtat.
Au existat si exista destule carti care ne invata cum sa ne purtam, asa numitele ghiduri ale bunelor-maniere, reguli de baza intr-o lume civilizata, la care n-ar trebui sa renuntam. Consultarea lor e cel putin interesanta si v-o recomandam cu multa caldura!
A fi politicos inseamna, de fapt, a face un pic de bine celorlalti si, uneori, chiar a imprastia “caldura” in jurul tau. Asta daca reusesti sa te porti frumos in mod natural, fara a fi scortos. Politetea nu face rau! Asta ar trebui sa fie sloganul nostru.

PUSHtimea

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *