De-a rostogolul dupa… o roata de branza

De-a rostogolul dupa… o roata de branza

In fiecare an, Rolling Cheese – Branza ce se da de-a dura, un concurs cel putin inedit ce are loc în Gloucestershire, Anglia, se numara printre evenimentele cele mai amuzante din lume. După cum indică și numele, este vorba de o multime de concurenți care se rostogolesc 200 de metri pe o panta abrupta, în urmărirea unui roti de brânză Double Gloucester.

Competiția, care are loc în ultima zi de luni din luna mai, datează din anii 1900. Mult timp ea a rămas un secret bine păstrat, dar evenimentul a cunoscut o popularitate spectaculoasă în ultimii zece ani.

cb

Evenimentul din acest an, care a avut loc pe 26 mai, a adunat peste 5.000 de oameni din întreaga lume. Unii au venit pentru a admira caraghioslacul situatiei, iar altii – suflete curajoase – au călătorit de la distanțe mari doar pentru a lua o tranta serioasa pe abrupta panta a dealului Cooper.

Roțile de brânză, delicioase, sunt produse manual de o specialista in domeniu, în vârstă de 87 de ani, Diana Smart. Castigatorul, In varsta de 19 de ani, spune ca a actionat “ca o rachetă”, pentru a se asigura că pleaca acasă cu premiul.

winner

(sursa: dogonews.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *