Daca tot o sa ploua un pic astazi…

Daca tot o sa ploua un pic astazi…

Daca n-ar ploua astazi, poate ca ati iesi in mare viteza in parc cu bicicleta, sau cu rolele, sau cu skate-ul. Daca n-ar ploua astazi, poate ca ati inrosi mobilele ca sa va chemati prietenii pe-afara, sa aranjati o intalnire pe la blocul unuia dintre voi, o plimbare pe aleile parcului, stiu eu…

Dar… se anunta o zi de toamna, cu un pic de ploaie.

Si-atunci? Lasati aventurierul din voi sa isi faca de cap!  De exemplu, puteti sa explorati adancurile oceanelor, cu Nautilus. Ati auzit de Nautilus? E submarinul miraculos al capitanului Nemo, eroul lui Jules Verne din “20 de mii de leghe sub mari”. Ei, ce ziceti de asta?

Sau sa umblati prin pesteri, sau prin castele mai mult sau mai putin imaginare cu Tic, cu Victor, cu Dan… Cu Ionel, Maria, Lucia si bineinteles cu Ursu. Cine or fi acesti pusti, de varsta voastra, care trec prin diverse aventuri, care mai de care mai interesante? Sunt ciresarii, Ciresarii lui Constantin Chirita. Cinci volume care iti taie respiratia cand vezi cate lucruri extraordinare ti se pot intampla daca dai frau liber curajului si indraznelii. Ei, cum suna?

Va mai dau o idee, voua celor carora le plac enigmele. Ati auzit de Sherlock Holmes? Creatia lui Sir Arthur Conan Doyle, unul dintre cei mai cunoscuti autori de romane politiste din lume. Urmati-l in cateva dintre cazurile lui celebre si nu veti sti cand a trecut timpul… citind. Ce parere aveti?

O zi ploioasa? Un fleac! Cu o carte in mana, intr-o zi ca asta, ce se anunta ploioasa, veti regreta un singur lucru: ca poate maine… nu va ploua din nou!

Sorin Alexandru Sontea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *