Cursa Euro 2016 continua… Romania – Finlanda: 2-0

Cursa Euro 2016 continua… Romania – Finlanda: 2-0

Romania – Finlanda: 2-0 in meciul care s-a desfasurat aseara la Helsinki, in etapa a treia a grupei F de calificare la Euro 2016.

Povestea meciului este povestea lui Bogdan Stancu, autorul celor doua goluri.

Jucatorul a fost titularizat, desi toata lumea era de parere ca nu este o alegere buna. Rusescu (cel care marcase impotriva Ungariei) si Keseru (golgheter in campionatul intern) pareau variante mai bune. Victor Piturca a riscat si l-a folosit pe Stancu in pozitia de varf de atac.

Prima repriza a fost dezastruoasa pentru Stancu. Nu i-a reusit mai nimic: doar doua pase bune si mai multe gresite, dueluri aeriene pierdute in fata fundasilor finlandezi, tentative nereusite de a-si dribla adversarii. Se parea ca cei care blamau introducerea lui pe teren aveau dreptate. Dar Piturca s-a incapatanat si a continuat sa-l pastreze in joc si in repriza a doua. Iar intrarea pe teren a lui Sanmartean l-a readus la viata. A fost mai prezent in joc  si a gresit mai putin. Dar mai ales a inscris, in minutele 54 si 83, doua goluri de atacant veritabil. Primul gol a fost marcat cu o lovitura de cap de la patru metri, in urma unui corner impecabil executat de Sanmartean. Cel de-al doilea a fost un sut de la aproximativ 20 de metri, foarte bine plasat.

Din minutul 56, dupa ce Ring a fost eliminat pentru cumul de cartonase, echipa noastra a avut un jucator in plus pe teren pana la finalul partidei.

Trebuie sa spunem ca in acest meci Sanmartean si-a dovedit din nou valoarea, el fiind, de fapt, cel care a condus echipa spre victorie.

Iar capitanul Razvan Rat a sarbatorit, cu acest prilej, cel de-al 100-lea meci la nationala.

Echipa noastra a castigat infruntarea cu Finlanda si continua cursa de calificare la Euro 2016. Dar nu va fi un drum usor.

(Foto: www.prosport.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *