Cum putem sa ne facem viata mai frumoasa?

Cum putem sa ne facem viata mai frumoasa?

 

Salut, pushtime!

Dupa parerea voastra, ce facem gresit pe lumea asta? De ce exista razboaie, crime, abuzuri? Va astept raspunsurile in comentarii, iar in randurile ce vor urma va voi spune care este parerea mea.

Eu cred ca totul porneste de la egoismul nostru. Cu totii suntem egoisti si aproape orbi. Vedem numai ceea ce este in fata ochilor nostri si atat. Nu incercam sa ne largim orizonturile si nu incercam sa privim viata si prin ochii celorlalti.
Spunem ca viata e urata daca am luat o nota mica la scoala, daca ne-am certat cu prietenul/prietena sau daca am avut o zi proasta la munca. Ce mult gresim! Nu asta inseamna ca viata e urata!
Cei mai multi dintre noi avem ce manca, putem sa respiram in voie, ne putem exprima liber si, cu putin efort, putem vizita aproape orice loc de pe planeta asta.
Poate am putea spune ca viata e mai putin frumoasa daca nu am avea toate astea.

Dar, de fapt, viata ar fi intr-adevar urata daca nu am avea pe cineva langa noi care sa ne iubeasca. Nu-i asa? Din pacate,  se intampla mult prea des sa nu fim cu adevarat atenti la oamenii din jurul nostru si sa nu ii vedem pe cei care ar face orice pentru noi. Pe cei care ne iubesc, pur si simplu. Si mult prea des ii ranim tocmai pe ei.

“Intr-o lume egoista numai egoistii reusesc”, am auzit odata si mi s-a parut o afirmatie complet aiurea. Dupa parerea mea, lucrurile stau exact invers. Din cauza egoismului nostru lumea este egoista! Daca am inceta sa ne mai gandim macar pentru putin timp numai la binele nostru, poate ca razboaiele lumii s-ar opri…

Trebuie sa iubim! Trebuie sa invatam sa iubim, pentru ca altfel nu o sa reusim niciodata sa facem lumea asta mai buna. Fara iubire nu o sa reusim niciodata sa ne facem viata mai frumoasa…

Suntem atat de orbiti de tot ceea ce ne dorim incat uitam sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem. Uitam ca undeva in lume cineva ar da orice pentru o bucata de paine sau pentru o haina calduroasa.

Daca gesturile noastre ar avea ca resort dragostea pentru cei din jur, nu ar mai exista crime. Daca am sti sa ne apreciem corect propria valoare, nu ar mai exista coruptie. Daca am sti sa ne asumam faptele, nu ar mai exista mita. Daca am inlocui egoismul cu dragoste, lumea ar fi mai buna.

 “Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”, ne invata Isus. De ce, macar din cand in cand, sa nu Ii dam ascultare? Macar din punctul acesta de vedere. Pare ca stie ce spune…

Am putea incepe cu lucruri marunte. Spre exemplu, ne-am putea opri din a cataloga fiecare persoana dupa felul in care arata. Sau… ne-am putea opri din a ne varsa nervi pe altii atunci cand noi suntem de vina, dar ne este greu sa recunoastem. Sau… ne-am putea opri din a privi incruntati in jurul nostru. Nici nu va dati seama cat de frumosi suntem, fiecare dintre noi, atunci cand zambim!

Eu cred ca, daca am inlocui egoismul cu iubirea, am avea mari sanse sa fim fericiti. Si am trai intr-o lume mai buna. Schimbarea vine din noi, mai stiti?

Si inca ceva… Eu cred ca viata ni s-ar prea mult mai frumoasa daca am privi-o altfel decat ca niste paranoici care se tem ca vor muri in urmatoarea secunda si nu au apucat sa spele vasele sau sa gateasca pentru a doua zi. Viata are un scop care merita sa fie descoperit si pentru care merita sa traim. Pentru ca viata de apoi nu e ceva sigur si se pare ca nimeni nu vrea sa se intoarca de acolo sa ne spuna si noua cum e. Asa ca eu zic ca ar fi bine sa ne asiguram ca dam vietii noastre actuale tot ce este mai bun in noi. Cum putem face asta? Iubind. Aruncand la gunoi ura si invidia, invatand sa iubim. Oamenii, natura, animalele, totul…

Iar daca nu facem asta, ar trebui macar sa ne oprim din a spune ca lumea e gresit construita si ca viata e urata…  Poate ca noi o facem sa fie asa. Pentru ca uitam ca doar iubirea conteaza si ne lasam codusi de sentimente negative. Pentru ca suntem slabi si nu vrem sa invatam sa ne controlam aceasta slabiciune. Daca un om se schimba, altul va face la fel, apoi altul, apoi alti doi si tot asa… Nu credeti ca ar merita sa vedem rezultatul final? Nu credeti ca am putea avem in fata ochilor o viata mai frumoasa?

 Patricia Iota

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *