Creierul

Creierul

Cu cat iei mai multe note bune, cu atat oamenii o sa-ti spuna ca “ai creier”…

Multa lume asociaza creierul cu inteligenta, ceea ce e corect avand in vedere ca acolo se inmagazineaza toate informatiile trimise de corpul nostru, ca si memoria noastra.

Dar creierul reprezinta mult mai mult decat un loc unde se depoziteaza informatiile. Este, in acelasi timp, si un centru al emotiilor, al senzatiilor tale. In plus, el controleaza cele mai multe dintre functiile corpului, fara sa ne dam seama de asta.

Creierul este impartit in doua jumatati, numite emisfere. Sunt considerate diferite – cea dreapta de cea stanga – si influenteaza fiecare in felul sau modul nostru de a gandi. Unele studii arata ca fiecare persoana apeleaza mai mult la una dintre emisfere decat la cealalta.

 human brain

De exemplu, se crede ca emisfera stanga trimite la o gandire logica, analitica, rationala si obiectiva. Astfel, cei care folosesc mai mult aceasta parte a creierului sunt buni la folosirea cuvintelor, invatarea limbilor straine, matematica si au o gandire critica.

Cealalta emisfera, cea dreapta, este asociata celor cu o gandire subiectiva, intuitiva. Sunt cei inclinati catre creatie, avand talent la muzica, pictura si cu o mai mare sensibilitate.

Ti se potriveste vreuna dintre descrieri? Esti bun la mate? Sau esti un artist? Desigur, poti fi bun la toate!

(sursa: Wonderopolis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *