Copenhaga, capitala biciclistilor

Copenhaga, capitala biciclistilor

Capitala Danemarcei se află în fruntea listei oraselor “sanatoase” la nivel global, in primul rand datorita apetentei pentru ciclism a locuitorilor sai, ceea ce a dus, in ultimul deceniu, la o scădere importante a emisiilor de CO2.

Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 20% din anul 2005, ceea ce face parte din planul guvernului pentru ca orașul să devina prima capitală cu emisii minime (neutre) de carbon, din lume, până în anul 2025. În fiecare zi, 50 % din locuitorii din Copenhaga merg la locul de muncă sau la școală cu bicicleta și există aproape 400 km de piste pentru biciclete din oraș.

copenhaga

Pista care traversează Podul Dronning Louisescare, ce leagă animatul cartier Nørrebro de centrul orașului, este cea mai aglomerata banda rutiera pentru biciclete din lume, cu 36.000 de bicicliști care o folosesc zi de zi. La fel de aglomerat este si Podul Lange, care trece peste Inner Harbour, ca si podul care leagă insula Amager de centru. Un alt pod pentru biciclete și pietoni a fost, de asemenea, construit în port si leagă aceasta zona de cartierul rezidențial Fisketorvet.

copenhaga

(sursa: bbc.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *