Concurs de film

Concurs de film


 placa film

Dragi prieteni,

vă plac mult filmele… aşa cum e şi firesc! Mulţi dintre voi aţi vrea să filmaţi la rândul vostru, să puneţi în imagini toate ideile nemaipomenite care vă trec prin minte! Ba încă, unii deja o faceţi, cel puţin cu telefonul mobil, dacă nu chiar cu vreo cameră digitală mai performantă. Şi le postaţi pe Youtube… şi vi le văd prietenii şi mulţi alţi internauţi… şi comentează – unii de bine, alţii de mai puţin bine…

Ce-ar fi, însă, ca de-acum încolo cele mai multe comentarii să fie de bine? Adică, să învăţaţi şi voi să faceţi filme… dacă nu chiar ca pentru cinema, măcar aşa cum puteţi, cu mica voastră cameră şi cu câţiva colegi! Nu e tocmai uşor, dar nici atât de greu pe cât ar părea. Iar a învăţa meseria şi arta filmului este o aventură fascinantă!

De aceea, vă invităm să participaţi la un CONCURS! Trimiteţi-ne orice filmuleţe aţi făcut sau, poate, pe care le veţi face de-acum încolo. Pot fi orice fel de filme: întâmplări adevărate din viaţa voastră, din familie, de la şcoală, de la joacă, din oraş, filmate pe viu (“reportaje”, să le spunem)… sau chiar mici povestiri cinematografice, pe care le-aţi gândit voi şi le-aţi filmat cu ajutorul prietenilor şi al altora (adică, “filme de ficţiune”).

Ni le puteţi trimite pe mai multe căi: le postaţi pe Youtube şi ne trimiteţi linkul; ni le ataşaţi la e-mail – dacă sunt mici şi încap; le urcaţi pe un site de transfer (WeTransfer, Transfer.ro, etc.) cu adresa de e-mail: mihneacolumbeanu@yahoo.com sau office@pushtimea.ro.

Pot participa concurenţi de orice vârstă, cu condiţia să nu depăşească optsprezece ani.

Termenul de închidere a concursului este 15 martie 2014.

Iar acum, premiile!

Din articolul nostru “De câţi oameni este nevoie pentru a face un film”, aţi aflat deja care sunt principalii realizatori: producătorul, scenaristul, regizorul, operatorul (sau “directorul de imagine”), monteurul (sau “editorul”), actorii… Mai sunt şi alţii, dar e prea devreme ca să-i includem în acest concurs.

Aşadar, vom oferi premii pentru: – Cel mai bun reportaj, cel mai bun film de ficţiune, cel mai bun scenariu, cea mai bună regie, cea mai bună imagine, cel mai bun actor, cea mai bună actriţă.

Câştigătorii acestor premii vor participa la un CURS GRATUIT de cinematografie, pe înţelesul vostru, susţinut de Mihnea Columbeanu (zis şi “Pitbull”) – regizor, scenarist, critic şi profesor de cinema.

…Şi, pentru a nu exclude pe nimeni, vă anunţăm că, pe lângă câştigători, la curs se vor putea înscrie şi orice alţi doritori, contra unei taxe potrivite, pe care s-o poată achita cât mai mulţi dintre voi – adică, desigur, dintre… părinţii voştri!

Astfel, dacă vă place filmul, veţi avea posibilitatea de a învăţa să-l faceţi cât mai bine, cu mijloacele voastre, sub forma de “film independent” şi, cine ştie?… Când veţi ajunge la vârsta potrivită, poate veţi dori să urmaţi o facultate de profil sau, dacă preferaţi, să realizaţi în continuare filme independente, numai din plăcere şi pasiune.

Vă dorim succes şi vă aşteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *