“Class Craft”, jocul ce te ajuta sa inveti

“Class Craft”, jocul ce te ajuta sa inveti

Shawn Young, profesor de fizica la un colegiu din Quebec, Canada, a dezvoltat un joc video interactiv care sa-i ajute pe elevi in cadrul procesului de invatare, din clasa. Scopul este provocarea si motivarea elevilor care-si vor vedea astfel temele si lucrarile ca pe niste aventuri intr-o lume in care ei insisi vor juca diverse roluri.

class

Copiii au de ales intre trei tipuri de personaje: Warriors (Luptatorii), Mages (Magii) si Healers (Vindecatorii). Fiecare este reprezentat de un avatar special care iti arata cum poti castiga puncte care apoi se vor transforma in “puteri” in viata reala. De exemplu, magii sunt stimulati de notele mari, ceea ce-i face atractivi pentru cei mai buni din clasa, iar vindecatorii ii vor ajuta pe cei care au spirit de echipa si care socializeaza cel mai bine.

class

 

Profesorul ii va imparti pe elevi in grupuri de cate 5 sau 6, fiecare jucand la randul sau diverse roluri in acest joc. Grupurile vor functiona tot timpul anului scolar ca echipe. “Puterile” castigate se transforma in mai mult timp liber, in note bune la teste s.a. Exista si reversul, pierderea de puncte se pedepseste cu diferite munci sau interdictii. 

Jocul este accesibil, pana la finalul acestui an, oricarui profesor care are un laptop si un proiector la dispozitie. Deja, cateva sute de profesori din peste 30 de tari au inceput sa lucreze cu elevii pe acest joc. 

(sursa: dogonews.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *