Clara va recomanda… Little Fur – The legend begins

Clara va recomanda… Little Fur – The legend begins

Un mic roman scris de Isobelle Carmody, care urmareste povestea inocenta dar periculoasa a unei fetite pe jumatate elf, pe jumatate troll, cu numele de Little Fur. Cu par roscat valvoi si urechi ca de pisica, Little Fur are inaltimea unui copil de trei ani, dar cu toate acestea are mai multa vointa si intelegere ca oamenii din orasele alaturate padurii in care traieste ea. 

Cum vedem acum padurile din jurul nostru? Poluate, copacii purtand pentru totdeauna cicatricile facute intentionat de adolescenti pentru a-si insemna iubirile trecatoare care, probabil, deja nu mai exista. Ei bine, padurea in care Little Fur s-a nascut si a crescut nu e asa. Cum de este aceasta padure diferita?

Se spune ca toti copacii plantati de oameni in orase au sufletul adancit intr-un somn profund si prefera sa ramana asa ca sa nu simta neglijenta oamenilor si sa nu auda fosnetul disperat al frunzelor altor copaci atunci cand sunt taiati. Se spune chiar ca si copacii din paduri au inceput sa fie nepasatori, acceptandu-si soarta decisa de oameni.

Ei bine, padurea in care Little Fur locuieste nu este asa – datorita ei. In fiecare zi, fetita asculta soaptele copacilor, are grija de animale (care vin la ea cand sunt ranite), este mereu in legatura cu Spiritul Pamantului. Fara Spiritul Pamantului, Little Fur nu ar mai putea simti cu adevarat padurea, natura. Ar fi alungata din padure. Si cum de oamenii nu au ajuns in acea padure? Cum de nu au distrus deja salasul a mii de vietuitoare si nu au taiat copacii pentru confortul lor? Spiritul Pamantului protejeaza acel loc ascuns adanc in inima unei paduri, atat de adanc incat oamenilor le este frica sa se avante asa departe. Dar situatia se schimba cand Little Fur aude soapte ingrijorate din partea copacilor. Se spune ca grupuri de oameni ard copaci in orasele lor. Infiorata si ingrijorata, Little Fur porneste pentru prima oara in oras, insotita de cateva animale, pentru a incerca sa aduca in ajutor Spiritul Pamantului.

Din vorbele animalelor, Little Fur a avut mereu impresia ca oamenii nu sunt niste creaturi asa bune la suflet. Si totusi, cu cat inainteaza prin oras, realizeaza ca nu toti sunt asa, ca exista si exceptii printre oameni.

Cartea, dupa mine, are rolul de a atrage atentia asupra comportamentului nostru cu mediul inconjurator si, de asemenea, asupra relatiilor dintre noi. Cateodata suntem apasati de greutatea cu miros de poluare a lumii si ajungem sa fim infranti. Ajungem sa uitam care sunt lucrurile importante in viata, ca nu ar trebuie sa uram, sa judecam, sa nu ne pese. Pentru ca ar TREBUI sa ne pese si, chiar daca ne prefacem ca nu vedem unele lucruri doar ca sa nu ne implicam, le vedem. Vedem totul in jurul nostru si ar trebui sa ne intelegem cu totii, pentru ca aceasta este cheia spre lumea ideala. Este suparator sa ne gandim ca, de cand exista aceasta lume a noastra, nu a existat o secunda in care sa fie pace peste tot. Cateodata trebuie sa ne intoarcem la radacinile noastre si la simpla bucurie de a vedea o floare inflorita. Sunt sigura ca, daca cu totii am reusi sa zambim la vederea unui “ceva” simplu, lumea ar fi mai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *