Clara va recomanda… fericirea

Clara va recomanda… fericirea

De fiecare data cand ma pregatesc sa scriu pentru PUSHtimea, zambesc deoarece rubrica aceasta ar trebui sa fie despre carti si filme. Dar de multe ori mintea mea are alte planuri si ma gasesc scriind despe iubire, carti ce nu exista, societate… Acesta este unul dintre acele momente! Smile

Cu totii avem nevoie de un timp al nostru, doar al nostru, in care sa vorbim exact despre ce gandim, ce simtim. In ultima vreme, oamenii uita ca parerea lor este de fapt importanta in lume si ar putea schimba ceva. Asa ca ma intreb: de ce se opresc oamenii din a spune ce cred cu adevarat? Fiti voi insiva, zambiti, sariti. Sunteti fiinte umane si aveti cel mai mare dar pe care l-ati putea avea vreodata. Sunteti fiinte umane si aveti libertate. Libertatea de a fi cine sunteti, de a fi cum sunteti, de a trai. Multi oameni spun ca viata este scurta si ar trebui sa o traim „la maxim”. Si totusi… viata este cea mai lunga experianta pe care o s-o avem vreodata. Ne nastem cu darul vietii si murim cu el. Asa ca de ce sa nu fim fericiti? Sunt atatea motive pentru a zambi, pentru a rade!

Eu obisnuiam sa fiu unul dintre oamenii care au multe griji, unele chiar inutile, mereu alergand in mintea mea, nelasandu-ma sa adorm. In timp ce ceilalti zambeau si radeau, eu traiam sub deviza „Cine rade la urma, rade mai bine”. Este, ce-i drept, o deviza buna, atata timp cat nu o duci la extrem si uiti ca tu, om fiind, ai nevoi omenesti. Stiu ca nu „manuiesc” cuvintele perfect, dar, cu atatea ganduri in minte, incerc sa va fac sa intelegeti. Suntem capabili de emotii si de sentimente, acestea probabil fiind cele mai puternice arme cu care am fost inzestrati. Daca vrem sa zambim, zambim. Daca vrem sa fugim, fugim. Totul este controlat de NOI. Este un mister asa placut felul in care functionam noi, oamenii. Suntem fiinte asa puternice, dar uitam asta. In final, cine iti ridica trupul cand esti intristat? Cine iti face o promisiune tacuta ca maine o sa fie mai bine? TU.

Asa ca de ce sa nu zambim? Sa ne bucuram de ceea ce traim, chiar si in momentele grele, pentru ca si ele fac parte si vor face parte din viata noastra. Intr-adevar, se intampla multe lucruri urate in lume si ar trebui mereu sa ajutam, sa intelegem si, mai ales, sa impartim fericirea cu toti ceilalti (suna putin a reclama Coca-Cola, stiu Smile
).
Scriu aceste lucruri pentru ca ma simt minunat. Mai bine ca oricand. In acest moment tot ceea ce vreau este ca toata lumea sa se simta la fel. Aceasta este „cartea” pe care o recomand saptamana aceasta.

Clara Vasilescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *