Cine este mama mea?

Cine este mama mea?

Cine este mama mea?
Pentru a va da curajul sa va puneti acesta intrebare – care poate da nastere unor raspunsuri surprinzatoare – m-am hotarat sa vorbesc eu prima despre mama mea.
Mama mea este cea mai optimista persoana pe care o puteti imagina, este plina de viata si un sprijin permanent pentru mine. De la ea am invatat ce inseamna sa-ti ceri fericirea cu insistenta si sa o traiesti cu recunostinta.
Stiu ca fiecare dintre noi are mici (sau mai mari Smile) divergente cu mama, insa, analizand obiectiv, putem sa ne dam seama ca mama este cel mai mare Maestru din viata noastra.
Probabil va intrebati ce m-a determinat sa scriu acest mic articol in mijlocul verii, la distanta de ziua mamei si fara nicio legatura cu orice altceva de acest gen. Ei bine, vreau sa-i multumesc si in felul acesta mamei mele care mi-a fost, imi este si imi va fi cel mai puternic ghid spiritual (chiar daca ii place sau nu) din viata mea. Ea este si cea care imi deschide fereastra atunci cand eu stau si privesc lung la ea, intrebandu-ma care este butonul magic ce ar putea sa o deschida.
Adolescenta este o perioada controversata in viata fiecaruia dintre noi, in care incercam sa se definim, iar aceia dintre noi care nu se descopera de la inceput au nevoie de o mama, asa ca a mea (si o spun cu mandrie!) care sa le deschida ochii cu blandete si sa le arate ca nu asta sunt ei cu adevarat si ca esenta lor este mult mai multa iubire si mult mai putina frica.
Noi cu totii suntem fiinte minunate (chiar daca avem defecte) si persoana care este capabila sa ne faca sa intelegem acest lucru este mama. Pentru mine mama mea este un miracol. Asa cum Nichita Stanescu obisnuia sa spuna, inca ma intreb ce bine major am facut pentru a primi in dar o asemenea mama extraordinara.
Stiu ca fiecare se cearta cu mama sa, ca exista puncte de vedere diferite, perioade in care nu sunteti pe aceeasi lungime de unda. Amintiti-va, insa, in permanenta, ca mama voastra este fiinta care va sustine si va iubeste neconditionat.
Probabil ca acest mic articol va parea siropos sau inutil, insa cred ca este foarte important ca mamele noastre sa stie cat de mult le iubim si faptul ca ele intotdeauna vor fi ingerii nostri pazitori, deghizati in “mama cea din fiecare zi”.
Pentru a incheia, as vrea sa multumesc Vietii, Divinitatii sau Sortii pentru faptul ca am o mama minunata si as vrea sa va indemn si pe voi sa va apreciati mamele acum, in acest moment in care suntem cu totii impreuna.

Pe data viitoare!

Sinziana Constantinescu

One comment on “Cine este mama mea?

  1. Maxim Andreea says:

    Buna Sinziana!Articolul tau este bine scris,concis si bine editat,bineinteles.Da-mi voie totusi sa iti fac o mica critica (constructiva,daca as putea spune asa).Atunci cand ai mentionat vorbele lui Nichita Stanescu,acea fraza trebuia pusa intre ghilimele.Atat am avut de spus!In rest,mi-a placut foarte mult lucrarea ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *