Cel mai traznit maraton din lume…

Cel mai traznit maraton din lume…

Frumosul oraș din nordul Californiei, San Francisco, este cunoscut pentru tot felul de evenimente distractive. Cu toate acestea, nici unul nu este la fel de “traznit” sau la fel de popular ca Bay To Breakers, un maraton pe o distanta de 12 kilometri, pe strazile orașului. Aceasta cursa a debutat în 1912, ca o modalitate de a aduce bucurie locuitorilor orasului, ce trecusera printr-un cutremur devastator in 1906, si este cel mai vechi maraton anual consecutiv din lume. 

cursa

De-a lungul anilor, cursa a devenit din ce în ce mai populara, în mare parte datorită faptului că este singura competitie din lume în care unii dintre cei mai rapizi alergători din lume impart linia de start și lumina reflectoarelor cu adulți îmbrăcați în tot felul de costume, care mai de care mai fistichiu. Nici in acest an nu a fost altfel. 

cursa

Duminică, 18 mai, 40.000 de concurenți oficiali și alte cateva mii neoficiali, s-au adunat la start, nerăbdători. În timp ce alergatorii de elita au fost acolo pentru a castiga unul dintre premiile ce totalizau 70.000 de dolari USD, ceilalti concurenti s-au distrat pe cinste! 

cursa

(sursa: dogonews)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *