Cel mai mic si cel mai ieftin computer din lume

Cel mai mic si cel mai ieftin computer din lume

Stiti care este cel mai mic si cel mai ieftin computer din lume?
CHIP, asa cum a fost denumit , este, in acest moment, cel mai mic si cel mai ieftin computer din lume! Costa doar… 9 dolari, are marimea unei carti de credit si este echipat cu un sistem de operare complet si perfect functional, ce cuprinde o gama larga de aplicatii.
Dezvoltat de o echipa de ingineri din Oakland, California, micul CHIP include un program de scriere pre-instalat, poate edita fotografii, permite accesul la muzica, poate rula video-clipuri, chiar si jocuri, dar nu in format 3D.
Pentru a putea fi folosit, trebuie conectat la un monitor si la o tastatura, folosind un simplu adaptor.

Cel mai mic si cel mai ieftin computer din lume

Are insa si posibilitatea de a fi accesat prin sistemele Bluetooth si Wi-Fi, integrate din fabricatie.
Marele avantaj al acestui mini-computer il reprezinta procesorul puternic si care nu necesita asamblare, precum si aceste caracteristici de fabricatie, cum sunt sistemele Bluetooth si Wi-Fi cu care este dotat.
Inginerii californieni s-au gandit si la o solutie portabila – PocketCHIP – un computer de buzunar cu tastatura, ecran touchscreen si o baterie care tine cam cinci ore. Pretul computerului de buzunar? Deloc mare: 49 dolari. Si chiar incape intr-un buzunar!

Cel mai mic si cel mai ieftin computer din lume
Se pare ca succesul lui CHIP pe piata, anuntat deja de reactiile din diverse medii, va depasi cu mult asteptarile echipei de inventatori, care isi fixasera ca grup tinta in primul rand cunoscatorii
in domeniul programarii si gamerii. Cele mai multe cereri sunt din randul publicului larg, dar si din partea multor scoli si profesori, ca si a multor ONG-uri. Se vehiculeaza si ideea utilizarii unui numar mare de mini-computere CHIP in fabricarea satelitilor.
De-alungul timpului, au mai existat incercari de lansare pe piata a unor computere foarte accesibile ca pret, dar anumite componente le-au facut sa devina cu mult mai scumpe decat se astepta. De aici si succesul lui CHIP.

Sorin Alexandru Sontea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *