Cea mai lunga pizza din lume

Cea mai lunga pizza din lume

Cea mai lunga pizza din lume a fost preparata acum cateva zile la Expo Milano 2015, o expozitie universala care dureaza sase luni. Vizitatorii au avut placerea de a fi serviti cu cate o felie din aceasta pizza cu lungimea record de 1,595 kilometri, asezata pe nu mai putin decat 800 de mese.
Italia a fost, de aceasta data, tara care a batut recordul la… lungime, vechiul record, care apartinea Spaniei, fiind de 1,141 kilometri.
Pentru prepararea imensei specialitati au fost convocati 80 dintre cei mai buni pizzari din Italia iar procesul a durat 18 ore. Aluatul a cantarit 1,7 tone si s-au folosit 1,5 tone de mozzarella, 2 tone de rosii si 120 de kilograme de ulei de masline. Greutatea finala a pizzei, coapta in cinci cuptoare: 1,5 tone.

pizza record

Prepararea uriasului fel de mancare, specific italian, a fost facuta pentru a comemora 126 de ani de la aparitia primei pizza Margherita, imaginata de Raffaele Esposito, un bucatar din Napoli. Legenda spune ca acest fel de mancare i-a fost comandat bucatarului de catre regina Margherita de Savoia, iar Esposito a preparat trei variante: una cu usturoi (Marinara), alta cu ansoa (Napoli)
si cea din urma avand deasupra cele trei culori ale drapelului Italian – rosu (rosii), alb (mozzarella) si verde (busuioc). Reginei i-a placut cel mai mult ultima varianta, cerandu-i bucatarului napoletan sa o numeasca Margherita. Gurile rele spun ca nu Esposito ar fi inventat reteta primei pizza Margherita. Dar cine ar mai putea dovedi acest lucru? Oricum, in semn de multumire pentru o pizza atat de gustoasa, regina Margherita i-a permis lui Raffaele Esposito sa puna insemnul regal
pe localul sau “Pizzeria Brandi”, trimitandu-i si un bilet de multumire. Pizzeria Brandi a fost transmisa din generatie in generatie, iar biletul se afla expus si astazi pe unul dintre pereti. Asadar, cand ajungeti la Milano, nu ocoliti aceasta pizzerie legendara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *