Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

 

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Presupun ca aceasta intrebare v-a fost adresata tuturor cel putin odata in viata…

Raspunsul imparte oamenii in doua categorii. In prima categorie sunt visatorii, cei care iti spun prompt si hotarat ca o sa ajunga doctori, fotbalisti, vloggeri faimosi, top-modele, balerine… ceva extraordinar pentru ei, intr-un cuvant. Ei nu se gandesc insa, la efortul pe care trebuie sa-l depui in a-ti cladi o astfel de cariera sau la cat de realizabila este dorinta lor.

De cealalta parte a drumului se afla realistii, cei care nu-si permit sa greseasca sau sa spere la ceva imposibil de realizat. Cei care se gandesc cateva momente pana sa-ti raspunda, asigurandu-se inca odata ca ei chiar isi doresc si pot urma acea cariera.

Mai exista si acele persoane care raspund cu un simplu “Nu stiu, ma mai gandesc…”. Dar aici sunt mai multe de discutat…

Eu fac parte din prima categorie. Nu pot spune ca mi-am schimbat parerile asupra acestui subiect de multe ori. De mica am vrut sa devin medic (“doctorita”) si pana acum doi ani eram convinsa ca asta e vocatia mea.

Dar, la un moment dat, ceva s-a schimbat. Am primit un jurnal si am prins drag de scris. Acum scrisul este “medicamentul” meu, indiferent de starea in care sunt. El ma introduce intr-o lume paralela, perfecta pentru mine. Am inceput de la niste rime scrise in coltul unui caiet si am ajuns la povesti fantastice intinse pe zeci de pagini.

In aceasta perioada am doua variante in minte cand vine vorba de “ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”. Judecatoare sau jurnalista. Aparent, acesta meserii nu ar avea mult lucruri in comun, dar pentru mine sunt potrivite amandoua.

Cam asa vad eu ca stau lucrurile: ca judecatoare, as citi cazuri interesante si ar trebui sa-mi imaginez actiunea, pentru a-mi da seama cine are dreptate sau cine nu (acuzarea sau apararea). As face lucrul care imi place cel mai mult. As citi. Ma atrage ideea de a fi “ingropata” in zeci de pagini care descriu intamplari de tot felul care au avut loc si despre care trebuie sa-mi dau cu parerea, tinand cont de legi.

Ca jurnalist, mi-ar placea faptul ca interactionez cu multi oameni (pentru interviuri, articole etc.) si ca pot sa-mi demonstrez mie ca pot face ceva “practic” cu cea mai mare pasiunea mea, scrisul.  

Asta sunt eu… Tu din ce categorie faci parte? Care este visul tau? Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

 

Alexandra Dima, 14 ani, Pleasa, Prahova

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *