Ce nu stiati despre… Popeye Marinarul

Ce nu stiati despre… Popeye Marinarul

Popeye apărut pentru prima dată în urmă cu 85 ani, într-o bandă desenată de caricaturistul Elzie Segar. Dar nu stiati ca Popeye și Olive Oyl chiar au existat. Segar s-a bazat pe persoane reale atunci cand i-a desenat.

Când Elzie Segar l-a introdus pe Popeye într-o bandă desenată in 1929, el s-a inspirat in a-l crea pe marinar de la un personaj din orașul său natal – Chester, Illinois – un om cu un singur ochi pe nume Frank “Rocky” Fiegal, care împartasea pasiunea lui Popeye pentru luptă și fumatul cu pipa.

Se pare ca Frank a fost destul de flatat de legatura sa cu desenul animat. Când a murit în 1947, pe piatra sa funerară au fost înscrise cuvintele “el l-a inspirat pe Popeye”.

Olive Oyl seamana cu una dintre vecinele lui Segar – o femeie foarte înalta si subțire pe nume Dora Paskel, care purta de obicei părul într-un coc.

Popeye i-a convins pe copiii americani să mănânce spanac. La un moment dat, spanacul a fost al treilea fel de mancare preferat al copiilor americani, dupa curcan si inghetata. 

(sursa: telegraph.co.uk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *