Ce inseamna, de fapt, Craciunul?

Ce inseamna, de fapt, Craciunul?

 

Anul acesta a trecut la fel de repede ca o respiratie adanca… Iata-ne acum in decembrie, cu o zi inainte de Craciun.

Dar ce inseamna, de fapt, Craciunul?

“O sarbatoare ca oricare  alta, dar care aduce mai multa bataie de cap”, ar spune unii. “O sarbatoare care ne aminteste de nasterea lui Iisus si toata familia se strange la masa”, ar spune altii. Sunt multe feluri de a vedea lucrurile si acest lucru este perfect normal. Dar mie mi se pare ca, apoape de fiecare data, se pierde esenta: Craciunul este iubire.

“Bataia de cap” de Craciun exista pentru ca vrei ca totul sa fie bine atunci cand iti vin rudele la masa in Ajun sau chiar in ziua de Craciun. Dar, de fapt, timpul petrecut cu familia inseamna mult mai mult decat o simpla cina.  Masa de Craciun este doar un pretext ca sa ne aducem aminte de toate momentele frumoase petrecute impreuna si sa ne dam seama ca, undeva intr-un colt al sufletului nostru, chiar este pus un loc deoparte pentru fiecare dintre cei pe care ii numim “familia noastra”.

“Nu e Craciun fara zapada”, auzi uneori, atunci cand nu a nins afara. Gresit. Complet gresit. Recunosc ca si eu prefer un Craciun alb, dar Craciunul tot Craciun este indiferent de conditiile meteo. Iubirea si caldura din suflet sunt aceleasi indiferent daca afara sunt 30 sau -30 de grade.

Copii, mergeti si colindati! Pe oricine, nu conteaza! Smile  Si sa nu o faceti doar pentru rasplata, ci pentru amintirile pe care vi le creati. Nici nu va puteti imagina nostalgia traita de oamenii in varsta atunci cand va vad cantand din tot sufletul si cu obrajii inrositi de emotie sau de frig. Au fost si ei ca voi odata, mici si plini de vise, asa ca nu le luati aceasta ultima bucurie de a retrai acele clipe…
Mie imi pare rau ca nu am fost niciodata la colindat. Desi mi-ar fi placut, nu am avut un grup cu care sa merg, astfel ca am renuntat. Asa ca va rog, nu faceti aceeasi greseala. O sa regretati mai tarziu si va spun asta din proprie experienta.

De Craciun ne dorim sa fim fericiti, nu-i asa? Atunci luati-va inima in dinti si faceti ceea ce va face fericiti: spuneti-i cat de mult o/il iubiti, faceti un maraton de filme, intalniti-va cu prietenii de la gradinita, mergeti in excursii de mult visate, orice. Craciun inseamna iubire… Iubiti-va pe voi, in primul rand. Si astfel veti putea darui mai mult celor din jur…

Craciunul ne aduce impreuna, asa ca impartasiti iubirea voastra celor din jur. Chiar si matusii ciudate care miroase mereu a mancare gatita, chiar si baiatului acela de la clubul de sah care are ochelari cu rame groase. Toata lumea merita gandurile noastre bune…

De Craciun, cu totii ar trebui sa fim (sau sa incercam sa fim) mai buni, sa incercam sa aducem putina fericire in sufletele oamenilor care au uitat de mult acest sentiment, sa incercam sa aducem un zambet pe fetele lor.

Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare a anului pentru ca ne aduce aminte sa fim uniti, sa iubim, sa zambim, sa daruim. Craciunul ne aduce caldura in suflete. Craciunul… e perfect.

Sarbatori fericite, oameni frumosi!

Patricia Iota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *