Castigatorii Premiilor Oscar editia 2016

Castigatorii Premiilor Oscar editia 2016

In aceasta dimineata, ora Romaniei, s-a incheiat ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2016, editia cu numarul 88, gazduita de Dolby Theatre din Hollywood. Prezentatorul acestei gale a fost actorul american Chris Rock.

Filmele premiate

Oscarul pentru cel mai bun film a revenit peliculei “Spotlight”, un film despre jurnalism, bazat pe fapte reale, povestea unor jurnalisti de  investigatii de la ziarul “Boston Globe”.

Previzibil, dupa cum se anunta inca de la inceputul anului, Leonardo di Caprio si-a revendicat in sfarsit Oscarul , prima data in cariera, pentru “Cel mai bun actor in rol principal”, in filmul “The Revenant”, iar regizorul Alejandro Gonzales Inarittu a primit si el Oscarul pentru “Cel mai bun regizor”, pentru acelasi film. Inarittu marcheaza o premiera, pentru ca este al doilea an consecutiv in care primeste Oscarul pentru cel mai bun regizor. “Cea mai buna actrita intr-un rol principal” a fost desemnata Brie Larson, pentru rolul din filmul “Room”.

Mark Rylance a fost recompensat cu Oscar pentru “Cel mai bun actor intr-un rol secundar”, in filmul “Bridge of Spies”, iar Alicia Vikander a luat si ea un Oscar pentru “Cea mai buna actrita intr-un rol secundar”, petnru rolul din “The Danish Girl”.

“Mad Max: Fury Road” a castigat, in aceasta gala, nu mai putin de sase premii Oscar, la categoriile “Cele mai bune costume”, “Cea mai buna regie artistica”, “Cel mai bun machiaj”, “Cel mai bun montaj”, “Cel mai bun montaj de sunet” si “Cel mai bun mixaj de sunet”. 

“Cel mai bun film strain” a fost desemnat “Son of Saul”, iar Oscarul pentru “Cel mai bun film de animatie” a revenit peliculei “Inside Out”.

Alte premii Oscar – “Cele mai bune efecte vizuale” – filmul “Ex Machina”, “Cel mai bun cantec original” – “Writing’s On The Wall”, din “Spectre”, film din seria James Bond, si “Cea mai buna coloana sonora” – compozitorul Enrico Morricone, pentru muzica din filmul “The Hateful Eight”. Piesa “Writing’s On The Wall” a fost interpretata in timpul galei de Sam Smith. In gala a cantat si cunoscutul star Lady Gaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *