Casa-dragon, o minunatie arhitectonica!

Casa-dragon, o minunatie arhitectonica!

Undeva, in Spania, in Salobrena, arhitectii de la firma madrilena Gilbartolome au construit o “casuta” decupata parca din “Urzeala tronurilor” sau din “Hobbitul”. De departe, constructia, avand un living si trei dormitoare, aduce cu un dragon acoperit de solzi. Ideea a fost ca locatarii acestei case cu un design cel putin special sa profite de panorama care poate fi admirata dinauntru, deoarece casa se afla pe un deal cu o inclinare de 42%.

In spaniola, constructia a fost numita “Casa del Ancantilado”, ce s-ar putea traduce prin “Casa de pe colina”. Acoperisul din forme ceramice dublu-ondulate este izolat in asa fel incat sa conserve cat mai multa energie. Parte din casa este construita inauntrul dealului, astfel ca arhitectii au gandit un sistem natural de ventilare a aerului, lasand un spatiu plin cu aer, de patruzeci de centimetri, intre peretii casei si interior. Cand temperatura dinauntru depaseste 19.5 grade Celsius, un sistem de ventilatie elibereaza aerul din acea cavitate, racind casa in mod natural.

Balcoanele sunt din sticla, astfel incat nimic din privelistea de jos sa nu se piarda atunci cand te afli acolo.

casa de pe deal

Casa are doua nivele, este impartita cu multa imaginatie si economie, astfel ca parterul cuprinde pana si o terasa in consola si o piscina. Totul a fost construit manual, evitandu-se utilaje care sa polueze zona sau materiale de serie. Rezultatul este, intr-adevar, uimitor!

(sursa si foto: dogonews.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *