Boxtrolii… favoriti in cursa pentru Annie Awards 2015

Boxtrolii… favoriti in cursa pentru Annie Awards 2015

Premiile Annie Awards recompenseaza cele mai bune filme de animatie din cinema si televiziune. Cea de-a 42 editie a galei va avea loc pe 31 ianuarie la Los Angeles, in S.U.A.

Dar cine sunt nominalizatii?

Productia “Boxtroli” a primit 13 nominalizari (cele mai multe!) printre care si cea la categoria “Cel mai bun film de animatie”. Filmul ne spune povestea unui baietel orfan care este crescut de un grup de monstri blanzi si inofensivi ce traiesc prin canalele unui oras post-victorian cu locuitori obsedati de avere si de branza.

“Cum sa iti dresezi dragonul 2” a primit, la randul lui, 10 nominalizari şi va concura cu “Boxtroli” la categoria suprema. Aici aventura continua: cei doi pusti, Stirbul si Sughit, trebuie sa lupte iarasi pentru ceea ce cred si isi dau seama ca doar impreuna pot schimba lumea oamenilor si a dragonilor.

Tot la categoria “Cel mai bun film de animatie” vor concura si peliculele “Cei 6 super eroi” (Micul geniu Hiro Hamada este cel mai potrivit sa dezlege un complot criminal si se alatura unei echipe de luptatori pentru dreptate ca sa-si salveze orasul) si “Marea aventura Lego” (Emmet, un tip obisnuit, pleaca intr-o calatorie pentru a opri distrugerea lumii dupa ce a primit, din greseala, titlul de “salvatorul planetei”).

Lupta dintre studiourile de productie pentru nominalizari a fost castigata de Disney cu 30 de nominalizari fata de 15 ale celor de la DreamWorks.

In ultimii ani, de cele mai multe ori, castigatorul de la Annie Awards a fost recompensat si cu Oscarul pentru cel mai bun film de animatie. Asa s-a intamplat din 2001 pana in 2006, din 2007 pana in 2011, in 2012 (cand “Rango” s-a impus la ambele gale) si anul acesta cand “Frozen” a castigat cele doua trofee.
Exceptiile au fost: 2006 – “Cars“castiga Annie Awards, ”Happy feet” castiga Oscarul; 2011 – “Cum sa iti dresezi dragonul” castiga Annie Awards, “Povestea jucariilor 3” castiga Oscarul; 2013 – “Wreck-it Ralph” castiga Annie Awards, iar “Brave” castiga Oscarul”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *