“Banalele” noastre Email-uri…

“Banalele” noastre Email-uri…

Email (sau e-mail) este termenul prescurtat pentru posta electronică. Se crede că primul e-mail a fost trimis în 1971 de către un inginer pe nume Ray Tomlinson. Până în acel moment, mesajele puteau fi trimise si primite doar de utilizatorii aceluiasi calculator. Tomlinson a descoperit o modalitate de a trimite mesajele si catre alte calculatoare, prin intermediul internetului.

Restul, cum se spune, este istorie. Pe masura ce calculatoarele au devenit din ce in ce mai avansate, acest lucru a devenit un fapt banal. Nu mai asteptam postasul, ca pe vremuri, sa ne aduca scrisorile. Astăzi, oamenii din întreaga lume folosesc internetul pentru a trimite miliarde de e-mailuri în fiecare zi.

Majoritatea clientilor de e-mail moderni permit stocarea mesajele pe termen nelimitat. Puteți, de asemenea, sa le clasificati în dosare diferite, astfel încât să puteți căuta și gasi mai repede mesajele vechi. In trecut, aveai nevoie de un dulap pentru scrisorile de mână… astăzi, ai nevoie doar de cateva click-uri pentru a-ti pune mesajele in ordine.

Mai demult, amintirile din tabara constau in scrisori si in fotografii pe care le developai cand te intorceai acasa. Astazi, cu ajutorul smartphon-ului si al conexiunii la Internet, “telegrama”, cu fotografii cu tot, e gata in cateva secunde. 

Viteza exactă a unui e-mail depinde de traficul de pe Internet și de încărcarea serverului la anumite ore ale zilei. Cu toate acestea, în general, livrarea e-mail-urilor poate fi aproape instantanee în condiții optime. 

(sursa: Wonderopolis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *