Axl Rose, artistul cu cea mai mare intindere vocala

Axl Rose, artistul cu cea mai mare intindere vocala

Site-ul Concert Hotels a realizat un grafic interactiv – The Vocal Ranges Of The World Greatest Singers –studiind intervalele vocale înregistrate de cei mai populari cântăreți din lume. Trasand pe acest grafic octavele capturate cu succes în studio, “harta” arata cat de sus sau cat de jos ajung sa cante acesti artisti, in anumite pasaje ale pieselor pe care le-au interpretat. 

În partea de sus a tabelului se afla Axl Rose, solistul trupei Guns N’ Roses, urmat indeaproape de Mariah Carey, Prince, Steven Tyler si James Brown. În partea de jos, canteretul country Luke Bryan, care este depasit doar de Taylor Swift, Karen Carpenter, Sam Cooke și Justin Bieber. 

Graficul fiind informativ, este important să spunem că el reprezintă gama vocala înregistrata de fiecare dintre aceste artiști, nu neapărat gama lor reală. Acest lucru, de asemenea, nu-l definește pe Axl Rose ca fiind cel mai mare cantaret al tuturor timpurilor. Gama vocala este, intr-adevar, un indicator al  talentului vocal, dar există mult mai multe alte calitati care sustin o voce buna: ton, creativitate în compoziție, melodie, versuri și abilitățile dinamice. De asemenea, ajută mult atunci când un vocalist are o trupa buna sau o compoziție de valoare in spatele sau.

(sursa: huffingtonpost.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *